Το «B.», το all day restaurant café bar στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το γνωρίζουμε όλοι για τα εξαιρετικά του γεύματα ανώτερης ποιότητας, που ειδικά το καλοκαίρι έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε έξω, στην αυλή του Μουσείου, σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης.
Η επιχείρηση έχει, άλλωστε, κερδίσει τις καρδιές μας από την αρχή της λειτουργίας της, ως το πρώτο ολοκληρωμένο restaurant bar Μουσείου στην Ελλάδα, το οποίο και κατάφερε να ανεβάσει το museum dining σε άλλα επίπεδα. Αυτό ίσως που δεν γνωρίζουμε όλοι, είναι ότι εδώ μπορούμε να απολαύσουμε κι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα brunch στη Θεσσαλονίκη, μία σειρά από προτάσεις για πρωινό που, από τις 9 το πρωί, προσφέρουν μία πραγματικά εξαιρετική δυνατότητα, για να αρχίσει η ημέρα μας ξεχωριστά και σε έναν χώρο πραγματικά μοναδικό.

Γεύσεις ελληνικές, με επιρροή γαλλικής φινέτσας

To «B.», ξεχωρίζει όχι μόνο για το προσεκτικά επιμελημένο μενού του, που καλύπτει κάθε γεύμα της ημέρας, αλλά κυρίως για την ιστορία και το ρόλο του, που ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και που σήμερα, μετά από 20 σχεδόν χρόνια διαρκούς παρουσίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει χαρίσει μέρες και νύχτες μαγικές.

Το μενού του, που επιμελείται η Χρύσα Κονιόρδου με την ομάδα της κι ανανεώνεται κάθε έξι μήνες, βασίζεται σε μεσογειακά κι εποχιακά υλικά, με τις ελληνικές γεύσεις να συναντούν μία καλή επιρροή γαλλικής φινέτσας.

Η μεγάλη εμπειρία των υπευθύνων στο χώρο του catering, έχει οδηγήσει σε μία κάρτα ποικίλη και πλήρη, που περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γεύματα της ημέρας.

Όσο για την κάβα, μία ευρεία wine list Ελλήνων παραγωγών που περιλαμβάνει 60 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κι επιπλέον επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, συνοδεύουν ιδανικά, κάθε γεύμα.

Ειδικά το βράδυ, επικρατεί η κάρτα του bar, με cocktails και champagne cocktails, άφθονα λικέρ κι απεριτίφ κι άλλα ποτά, που κάνουν κάθε επίσκεψη ξεχωριστή.

Πρωινό στο «B.»

Από τις 09.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι, το «B.» ανοίγει τις πόρτες του για breakfast και brunch, με πολλές επιλογές σε προτάσεις ελληνικού πρωινού. Το εμπλουτισμένο μενού, περιλαμβάνει μία πλούσια ποικιλία ροφημάτων και χυμών – όπως ολόφρεσκο, δροσερό χυμό πορτοκάλι – καθώς και προτάσεις από μπαγκέτες, club sandwiches, pancakes κι ομελέτες – θα βρούμε από προτάσεις με ζαμπόν ή κρέας, μέχρι κι επιλογές με λαχανικά, κατάλληλες και για vegan και vegetarian πελάτες – και φυσικά, κάθε είδους καφέ.

Από την πλούσια πρωινή κάρτα, ξεχωρίζουν σίγουρα τα αβγά benedict – ίσως τα καλύτερα στην πόλη – αλλά και πραγματικά μοναδικές προτάσεις ανάλογα με την εποχή, όπως η τάρτα κολοκύθι, το καλοκαίρι. Όπως όλα στο «B.», έτσι και το brunch είναι ένα προσεγμένο κομμάτι και πραγματικά ξεχωριστό, ειδικά όταν ο καιρός επιτρέπει να το απολαύσουμε στην αυλή του Μουσείου.

Σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το brunch σας μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Κάθε επίσκεψη, θα σας μείνει αξέχαστη και το περιβάλλον, θα σας προσφέρει μία εμπειρία καθόλα μοναδική!