Πλούσια ασιατική γαστρονομία και κουλτούρα, μία ανοιχτή κουζίνα κι order to cook γεύματα, είναι το τρίπτυχο που κάνει το «Noodle Bar» να ξεχωρίζει, στον καμβά με τα καταστήματα ασιατικής κουζίνας της Θεσσαλονίκης.
Μία μεγάλη γκάμα από γευστικές προτάσεις της νοτιοανατολικής Ασίας, που περιλαμβάνουν πιάτα από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϋλάνδη – περίπου 110 κωδικούς – ένα ντιζάιν μίνιμαλ κι απλό, βασισμένο στη φιλοσοφία του ότι εδώ το κέντρο βάρους είναι το φαγητό και δημιουργίες που ετοιμάζονται πάντα κατόπιν παραγγελίας, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μία εμπειρία ποιοτική, που θα κάνει τον καθένα να θέλει να ξαναπεράσει και να ξαναπεράσει.

Οι ιδιοκτήτες του «Noodle Bar» έχουν καταφέρει να προετοιμάζουν τα γεύματα έτσι, ώστε να είναι φιλικά στους πελάτες του καταστήματος οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, είναι μαθημένοι στην πιο μεσογειακή κουζίνα και κουλτούρα. Δεν είναι τυχαίο, καθώς το «Noodle Bar» ήταν το πρώτο κατάστημα που έκανε την εμφάνισή του στην ασιατική γαστρονομία της Θεσσαλονίκης και η εμπειρία του τόσα χρόνια, είναι μεγάλη.

Ο χώρος είναι έτσι διακοσμημένος, ώστε οι επισκέπτες του να εστιάζουν κυρίως στο φαγητό και την επικοινωνία και σε ό,τι τους φέρνει πιο κοντά κι αυτή είναι και μία από τις βασικές αρχές του «Noodle Bar», που ισχύει για κάθε ένα από τα οκτώ franchise καταστήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα (πέρα από τη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν καταστήματα στην Αθήνα και την Κρήτη, ενώ σύντομα πρόκειται να ανοίξει νέο κατάστημα, στην Κύπρο).

Οι σπεσιαλιτέ του μενού

Το «Noodle Bar» της – όμορφα πεζοδρομημένης, πλέον, Στραγητού Καλλάρη – είναι ίσως, λόγω παλαιότητας, το πιο γνωστό στέκι της ασιατικής κουζίνας στην πόλη.
Βασική σπεσιαλιτέ είναι τα noodles με γλυκιά σάλτσα chilly και κάσιους, πιάτο γνωστό ως το «No. 53» στο μενού – φτιαγμένα στο παραδοσιακό ασιατικό στυλ στο wok – που αποτελούν και τη ναυαρχίδα του εστιατορίου (ήταν κι αυτό που πρωτοπαρουσίασε, ως franchise, το συγκεκριμένο πιάτο το 2002, στην Αθήνα).

Ξεχωρίζει μακράν το χειροποίητο sushi – μπουκιές φτιαγμένες στο χέρι σε καθημερινή βάση, ενώ ανάμεσα στα πιο εκλεκτά πιάτα περιλαμβάνονται γεύσεις όπως πάπια Πεκίνου, Szechuan κοτόπουλο ή μοσχάρι και γλυκόξινο κοτόπουλο και κλασσικά χειροποίητα ορεκτικά, όπως spring rolls, nigiri ή chicken wings, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά.

Αφράτα και πλούσια, τα bao bans του, είναι σίγουρα μέσα στις προτάσεις που επιβάλλονται σε μία επίσκεψη στο «Noodle Bar», ενώ χειροποίητα είναι κι όλα τα γλυκά του, όπως τα πολύ νόστιμα ρολά σοκολάτας.

Το «Noodle Bar» ενδείκνυται για dine in και take away, ενώ πολύ δυνατό του κομμάτι είναι το delivery του, που φτάνει μέχρι και το Πανόραμα. Ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ, προσφέρει γνήσιες ασιατικές γεύσεις κι ένα γευστικό ταξίδι στη νοτιοανατολική Ασία, που αξίζει κάθε μπουκιά!

Tip: To κατάστημα δεν δέχεται κρατήσεις.