Για την οικογένεια Ζώνιου το άρωμα είναι η ζωή τους και συγχρόνως, μια πολύτιμη οικογενειακή παράδοση που μετρά 45 ολόκληρα χρόνια.
Η ιστορία τους στον χώρο του αρώματος ξεκινά το 1977, όταν ο Δοξάκης Ζώνιος με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των αρωμάτων, δημιούργησε τη δική του εταιρεία με το όνομα Zirve Nova.
Με αστείρευτη αγάπη για το αντικείμενο και με μοναδικό του όπλο τη σκληρή δουλειά, κατάφερε να εδραιώσει την εταιρεία του στην αγορά συνδέοντας το όνομα Ζώνιου με τη γνώση και την εξειδίκευση στο χώρο.

«Το άρωμα πρέπει να το ζεις»

Τη σκυτάλη πήρε η κόρη του, Νίκη Ζώνιου, η οποία, μεγαλωμένη μέσα σε εργαστήρια αρωματοποιίας, είχε γαλουχηθεί από μικρή ηλικία στη μαγεία του αρώματος και της δύναμής του στον άνθρωπο. Η ίδια, με σπουδές πάνω στη Χημεία και την Αρωματοποιεία, έμελλε να είναι αυτή που θα εξέλισσε το αρχικό όραμα, φέρνοντας την έννοια της εμπειρίας στη διαδικασία δημιουργίας αρώματος.

Παράλληλα, προσέθεσε στην επιχείρηση νότες καινοτομίες, θέτοντας ως στόχο της να γίνει ο κάθε πελάτης της δημιουργός και να μπορεί να συνθέτει το δικό του άρωμα, αποτυπώνοντας έτσι αναμνήσεις, επιθυμίες και συναισθήματα. «Το άρωμα πρέπει να το ζεις», όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά.
Το 2008 η Νίκη Ζώνιου είδε το όνειρό της να παίρνει σάρκα και οστά, όταν δημιούργησε το πρώτο κατάστημα Zoniou στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τη νέα εταιρεία πλέον, A. Ζώνιου – Κ. Μπεκρής Ο.Ε. Ένα κατάστημα σύγχρονο, προσιτό σε όλους, γεμάτο επιλογές και δημιουργία.

Λίγα χρόνια αργότερα, προστέθηκε και το δεύτερο κατάστημα, επίσης στο κέντρο της πόλης στη Μητροπολίτου Ιωσήφ 17, συμπληρώνοντας τη δημιουργική ομάδα και το αστείρευτο μεράκι της Νίκης Ζώνιου.

Το τέλειο άρωμα είναι αυτό που είναι πραγματικά δικό σου

Η εμπειρία σου και στα δύο καταστήματα Ζoniou θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του αρώματος. Στους άκρως προσεγμένους χώρους του, μπορείς να διαλέξεις από μία μεγάλη ποικιλία αρωμάτων τύπου αυτό ή αυτά που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Στα καταστήματα Zoniou μπορείς να ζήσεις μία εμπειρία που θα συζητάς για καιρό – την τέχνη της επιλογής του κατάλληλου αρώματος για εσένα.  Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων στην αρωματοποιία υπαλλήλων, μπορείς να περιηγηθείς στην πλούσια συλλογή αρωμάτων τους και να κάνεις ένα ταξίδι αισθήσεων με οδηγό σου τις υπέροχες νότες που αναδύονται. Κάθε άρωμα μοναδικό, με τον δικό του προσωπικό χαρακτήρα, έτοιμο να «ντύσει» την καθημερινότητά σου, βάζοντας τη δική του πινελιά στο «αποτύπωμά» σου.

Για οποιοδήποτε άρωμα επιλέξεις, σου δίνεται η δυνατότητα να το «φορέσεις» με όλους τους τρόπους – σε αφρόλουτρο, body mist, hair mist, γαλάκτωμα σώματος κ.α.. Είναι ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους λάτρεις των ποιοτικών αρωμάτων, πως όταν αυτά συνδυάζονται για παράδειγμα με την αντίστοιχη κρέμα σώματος, το αποτέλεσμα απογειώνεται και η διάρκεια του αρώματος αυξάνεται κατακόρυφα.

It smells like home

Στα καταστήματα Zoniou θα βρεις επίσης και συγκλονιστικά αρώματα χώρου και αιθέρια έλαια, με τα οποία μπορείς να «ντύσεις» το σπίτι ή το γραφείο σου, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μίας ατμόσφαιρας ευεξίας, ομορφιάς και θαλπωρής.

Από τις λέξεις, την αύρα της και κυρίως τη φλόγα στα μάτια της Νίκης Ζώνιου, αισθάνεσαι την αγάπη της για το αντικείμενό της, ενώ παρατηρώντας τη μπροστά σε δεκάδες φιαλίδια σαγηνευτικών αρωμάτων, αντιλαμβάνεσαι πως η γυναίκα αυτή δεν συνθέτει απλά αρώματα, αλλά δημιουργεί συναισθήματα. Είναι ο δικός της τρόπος να μας προσφέρει απλόχερα την τέχνη της, ώστε να μην αγοράζουμε απλά ένα άρωμα, αλλά να το ζούμε!