Φαντάσου ένα όμορφο απόγευμα, να περπατάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης με θέα τον Λευκό Πύργο, απολαμβάνοντας ένα γλυκό στο χέρι… Ένα δροσερό αρμενοβίλ, με πλούσια κρέμα και τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ένα γλυκό σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης που ήρθε να ξυπνήσει μνήμες στους παλιούς και να μάθει στους νέους ένα λαχταριστό κομμάτι της γαστρονομικής ιστορίας της πόλης.

Αυτό ακριβώς έχει πετύχει το «Armenonville», ο  χώρος που από το 2018 παράγει και προσφέρει αυτό το εμβληματικό γλυκό που με τα χρόνια είχε ξεχαστεί, ενώ κάποτε ήταν πρωταγωνιστής στα σπιτικά τραπέζια και στα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

Δύο φίλες, η Ευγενία Καλατζή και η Έλενα Κογιμτζή, αγαπώντας το γλυκό αυτό, αποφάσισαν μια μέρα πως θέλουν να το φέρουν ξανά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά πιο σύγχρονο.

Παράδοση με σύγχρονες εκδοχές

Μετά από δοκιμές και πειραματισμούς, οι δυο τους κατέληξαν πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις το αρμενοβίλ από τον παραδοσιακό. Η διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή του είναι η παραδοσιακή και τα υλικά τα καλύτερα, ίδια με αυτά που χρησιμοποιούσαν ο παππούς και ο μπαμπάς της Ευγενίας ως ζαχαροπλάστες.

Το αρμενοβίλ είναι ένα γλυκοπαγωτό, ένα σεμιφρέντο, με πλούσια, βελούδινη κρέμα, τραγανά καβουρδισμένα αμύγδαλα και τραγανό και μαστιχωτό μπισκότο, που η γεύση του συγκινεί και ξυπνά όμορφες αναμνήσεις.

Στο «Armenonville» σκέφτηκαν να πάνε το γλυκό αυτό ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ευφάνταστες παραλλαγές του.

Πέρα από τις κλασικές εκδοχές του με κρέμα ή σοκολάτα, μπορείτε να απολαύσετε κάποιες προτάσεις του «Armenonville» που έχουν ως βάση το παραδοσιακό γλυκό με υπέροχους συνδυασμούς.

Η «επανάσταση» του αρμενοβίλ

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την νοσταλγική αίσθηση του γλυκού αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε τους εκρηκτικούς συνδυασμούς του. Με αλμυρή κρέμα και βατόμουρο, με κρέμα λεμονιού και μαρέγκα, με μαστίχα Χίου και κανταϊφι, με πορτοκάλι και σως σοκολάτας, με λεμόνι και γλυκιά καραμέλα, με ζεστή σοκολάτα bitter και πραλίνα… Αυτές και άλλες τόσες είναι οι προτάσεις του «Armenonville» αν θέλετε να απολαύσετε μία πιο μοντέρνα εκδοχή του.

Μπορείτε πάλι να δημιουργήσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας την κλασική βάση και εμπλουτίζοντάς τη με διάφορες γαρνιτούρες. Σοκολάτες, φρούτα, ξηροί καρποί, κρέμες και καραμέλες είναι στη διάθεση σας για ανεπανάληπτες γεύσεις.

Είτε κλασικό είτε γαρνιρισμένο, στο «Armenonville» θα βρείτε το αυθεντικό αυτό γλυκό της πόλης και σε τούρτα.

Ό,τι και να επιλέξετε, είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη, σεβασμό στην παράδοση, φαντασία και δημιουργικότητα, άριστες πρώτες ύλες και αξεπέραστη γεύση.

Tip: Στο «Armenonville» θα πάρετε το γλυκό στο χέρι να το απολαύσετε για μία βόλτα στο κέντρο της πόλης ή στον Λευκό Πύργο, κοντά στον οποίο βρίσκεται αυτό το μικρό διαμάντι. Επιπλέον γίνεται και διανομή στον χώρο σας.