Η λέξη «μπαρμπέρικο», έχει τις ρίζες της στην μεσαιωνική Ελλάδα, όπου το «μπαρμπερεῖον», ήταν τόπος συνάθροισης αποκλειστικά ανδρών, αρσενικής περιποίησης και φροντίδας. Στους περισσότερους από εμάς, όταν το ακούμε έρχονται στο μυαλό μας σκηνές από ελληνική ταινία, με τη λευκή ποδιά, το κλασικό πινέλο του μπαρμπέρη, τη φαλτσέτα, τη μπριγιαντίνη στα μαλλιά. Ο χώρος, με την αριστοκρατική του επίπλωση, τις καρέκλες από ξύλο καρυδιάς, τους περίτεχνους καθρέφτες, είναι στοιχεία που μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή, όπου το μπαρμπέρικο ήταν πρώτα από όλα συνώνυμο της ανδρικής συναναστροφής.

Ακόμα και σήμερα, η επίσκεψη σε ένα μπαρμπέρικό είναι εμπειρία ζωής. Σηματοδοτούν το χώρο που μπορεί κάθε άνδρας, ανεξαρτήτως ηλικίας να απολαύσει  υπηρεσίες όπως το κούρεμα, το ξύρισμα αλλά ακόμα και περιποιήσεις προσώπου, μάσκες ομορφιάς, αποτριχώσεις, χωρίς να αισθανθεί ούτε μία στιγμή αμήχανα.

To «Clippers Barbers», στην οδό Αιγύπτου 15, στα Λαδάδικα, εκεί που χτυπά ο παλμός της Θεσσαλονίκης, αποτελεί το απόλυτο συνώνυμο της ανδρικής περιποίησης. Εκεί μπλέκεται το παλιό με το καινούριο δημιουργώντας ένα μοναδικό μωσαϊκό όπου κυριαρχεί το πέτρινο στοιχείο της πιο παλιάς γειτονιάς της Θεσσαλονίκης, και τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα στοιχεία διακόσμησης όπως οι μεγάλοι καθρέφτες με τα ring lights, οι δερμάτινες πολυθρόνες με τα επιχρυσωμένα στοιχεία, τα εντυπωσιακά graffiti που δεσπόζουν στον χώρο.

Ο μπαρμπέρης που δημιουργεί έργα τέχνης

Ο Γιάννης Βαλαβάνης, που μας υποδέχεται καθημερινά στο «Clippers Barbers», ασχολείται με την κομμωτική από νεαρή ηλικία. Πολύ σύντομα, τον κέρδισε η ανδρική περιποίηση, και συγκεκριμένα ο χώρος του barber. Το όνειρό του, για ένα χώρο, όπου θα μπορεί να εξασκεί την τέχνη του, απογειώνοντας την ανδρική γοητεία και ομορφιά, έγινε πραγματικότητα, με συνοδοιπόρο τον Ιγνάτιο Χαλαυτή, έναν άνθρωπο μυημένο στα στενά των Λαδάδικων και την τέχνη του επιχειρείν.

Με τον άνδρα πάντα στο επίκεντρο, ο Γιάννης Βαλαβάνης, δημιουργεί νέες τάσεις στο κούρεμα, στο σβήσιμο, νέα σχέδια tribal ή ακόμα και ξύρισμα κεφαλιού. Με αστείρευτη δημιουργικότητα, μας περιμένει να απογειώσουμε το στυλ και την ανδρική μας αρρενωπότητα. Άλλωστε, η ομάδα του «Clippers», είναι πάντα ενημερωμένη, για τις νέες τάσεις, ενώ ο Γιάννης Βαλαβάνης είναι και διδάκτορας του barbering.

Ένα όνομα, μια ιστορία…«Clippers Barbers»

Το όνομα του «Clippers Barbers», δεν είναι τυχαίο. Είναι η σύνθεση της πιο γνωστής μηχανής κουρέματος, αλλά επίσης και ο τύπος του εμπορικού ιστιοφόρου πλοίου, των μέσων του 19ου αιώνα, με πιο γνωστό από αυτά το «Cutty Sark», που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά τσαγιού. Έτσι, με ένα μαγικό παιχνίδισμα λέξεων αποτυπώνεται στο όνομα του μαγαζιού τόσο το εργαλείο της δουλειάς όσο και η εγγύτητα του καταστήματος στο λιμάνι και στο υγρό στοιχείο.

Στο «Clippers Barbers», η παραδοσιακή τοποθεσία στα στενά των Λαδάδικών, δένουν αρμονικά με τα graffiti με το ναύτη της παλαιάς εποχής με το μονόκλ και το καράβι με τα κύματα. Άλλωστε, έτσι εξηγούνται και τα πανιά του λογότυπού του.

Premium υπηρεσίες στο «Clippers Barbers»

To «Clippers», είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μπαρμπέρικο. Είναι η μύηση στην ανδρική περιποίηση, στη χαλάρωση, το συνολικό καλλωπισμό. Η μοναδική αυτή εμπειρία, περιλαμβάνει από μάσκες περιποίησης προσώπου, ως βαφές, πούδρες και after shave που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου άνδρα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να αφεθούμε στα έμπειρα χέρια του «Clippers Barbers» και να ζήσουμε μια απολαυστική τελετουργία για κάθε άνδρα, που αναζητά το μοναδικό συνδυασμό της περιποίησης και της αρρενωπής γοητείας.