Η «Κάβα 11», μετράει ήδη έξι χρόνια παρουσίας, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς, την οδό Ιωάννη Πασαλίδη. Έχοντας ανοίξει το 2016 από δύο αρχικά συνεργάτες, ανήκει σήμερα στον επιχειρηματία Μιχάλη Χριστοδούλου, που ειδικεύεται στις πωλήσεις οίνων τα τελευταία 20 χρόνια.

Με βασικό μέλημα τη διαρκή αύξηση των κωδικών κρασιών που φιλοξενούν τα ράφια της, προσφέρει επιλογές σε συνολικά πάνω από 12.000 ελληνικές ετικέτες κρασιού και φυσικά, όλα τα ποτά που μπορεί κανείς να βρει σε μία ενημερωμένη και πλήρη, σύγχρονη κάβα της Θεσσαλονίκης.

Στην «Κάβα 11», θα τα βρεις όλα: από χύμα κι εμφιαλωμένα κρασιά και πιο σκληρά αλκοολούχα ποτά, μέχρι ελληνικές και διεθνείς μπύρες και φυσικά κάθε είδους εμφιαλωμένο νερό κι αναψυκτικό ως επιλεγμένα delicatessen προϊόντα.

Ελληνικά κρασιά, ρακόμελο και λεμονανθός

Η ειδίκευσή τους, ωστόσο, είναι τα ελληνικά αποστάγματα και το κρασί και η μέριμνα για καλές, ποιοτικές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Οι ετικέτες που θα βρεις στην «Κάβα 11», περιλαμβάνουν όλες τις εξαιρετικές και ξεχωριστές ελληνικές ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Αθήρι, Ασσύρτικο και ιθαγενείς ζύμες και φυσικά ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Syrah ή Chardonnay.

Ξεχωρίζουν τα προϊόντα του αποστακτηρίου «Χαρίσκος», από τον Ξηροπόταμο Δράμας, από όπου η επιχείρηση προμηθεύεται τζιν, ρακόμελο, λεμονανθό και ποικίλα προϊόντα σταφυλιού, παρασκευασμένα πάντα από εξαιρετικές πρώτες ύλες, προερχόμενες από κάθε περιοχή της χώρας.

Αν θέλεις, λοιπόν, να δοκιμάσεις προϊόντα που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, όπως τα συγκεκριμένα, η «Κάβα 11» είναι ένα από τα ιδανικά σημεία της πόλης, για να τα προμηθευτείς.

Λίστες κρασιού για επιλεγμένα εστιατόρια

Η επιχείρηση διανέμει χονδρική σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Βορείου Ελλάδος, ενώ διατηρεί συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς του χώρου των τροφίμων, για να εξασφαλίζει τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς με τα προϊόντα της.

Στο χώρο της, διοργανώνει συχνά παρουσιάσεις οινοποιείων και γευσιγνωσία οίνου και ποτών. Σε άμεση συνεργασία, μάλιστα, με την ιστοσελίδα «Wine’s Blinders» – η σελίδα αφορά τυφλές γευστικές δοκιμές, συνδυασμούς κρασιού και φαγητού, γνωριμία με τις ποικιλίες, τους παραγωγούς, οινολόγους και τη δημιουργία λίστας κρασιού – οι άνθρωποι της κάβας αναλαμβάνουν το στήσιμο της λίστας κρασιού, για επιλεγμένα εστιατόρια και wine bars της πόλης. Επικοινωνήστε μαζί τους, για λεπτομέρειες.

Έμφαση στις συνθέσεις και τα δώρα

Τέλος, αν θέλεις να δωρίσεις κάτι ξεχωριστό στα αγαπημένα σου πρόσωπα, εδώ θα βρεις ιδανικές ιδέες για καλάθια κι άλλες συνθέσεις με κρασιά και ποτά κάθε είδους, αφού είναι ένας τομέας στον οποίο ειδικεύονται και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση.