Η εταιρεία Κοντογούρης Jeans έχει διαγράψει τη δική της μακρά ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, εδώ και εκατό περίπου χρόνια.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920, από τον Νικολανδρέα Κοντογούρη, δημιουργώντας κεντητά εργόχειρα. Το 1930 ξεκίνησε να κατασκευάζει γυναικεία καπέλα, με ένα ποίημα, μάλιστα, του Σάμιου λόγιου και ποιητή, Φωκίωνα Πανά, να εξυμνεί το «πιλοποιείον του Κοντογούρη».

Το 1970 ως χρονιά-ορόσημο για την άνθιση της επιχείρησης

Στη δεκαετία του 1970 η επιχείρηση πέρασε στον υιό, Δημητρογιάννη Κοντογούρη, έναν από τους πιο ευφυείς και πρωτοπόρους εμπόρους της εποχής, με μεγάλη μόρφωση, καθώς είχε αποφοιτήσει από τη σχολή Νομικής της Βιέννης.

Ο ίδιος έμελε να απογειώσει την επιχείρηση με το πρωτοποριακό jean  παντελόνι, που ξεκινούσε τότε να φοριέται από όλους, και ειδικά από τους φοιτητές της πόλης.

Αλλαγή σκυτάλης το 2015

Από το 2015 και έπειτα, το κατάστημα, με το χαρακτηριστικό ξύλινο τοτέμ στη βιτρίνα του, πήρε τη σημερινή του μορφή και πέρασε στην 3η και 4η γενιά της οικογένειας.

Συνεπείς στην ιστορία τους, κοιτώντας όμως παράλληλα με αισιοδοξία το μέλλον, αποφάσισαν το 2021 να ανοίξουν και το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, με σκοπό να είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη τους για το αντικείμενο σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στα ράφια του θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία σε ανδρικά jeans, όπως και οτιδήποτε αφορά το ανδρικό ντύσιμο, όπως μπουφάν, μπλούζες, πουκάμισα κ.ά., ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και μεγάλα μεγέθη. Παράλληλα, υπάρχει και γυναικείο τμήμα με jeans και πανωφόρια.

Το κατάστημα Κοντογούρης Jeans συνεργάζεται με τα πλέον αξιόπιστα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού, με κύριο μέλημα τα ρούχα που επιλέγονται είτε για το φυσικό είτε για το ηλεκτρονικό κατάστημα, να αποπνέουν φινέτσα, να έχουν άψογη εφαρμογή και φυσικά, να είναι κορυφαίας ποιότητας, κάνοντας τον σύγχρονο άνδρα, αλλά και τη γυναίκα να νιώσει όμορφα και άνετα.