Το όνομα Δημητριάδου αντιπροσωπεύει μια σταθερή παρουσία στην αγορά του ποιοτικού κοσμήματος στη Θεσσαλονίκη, καθώς θεμελιώνεται σε μία ιστορία που αριθμεί 65 ολόκληρα χρόνια στην πόλη.

Σήμερα, υπό την επωνυμία «Lidon Jewellery» συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες του κοσμήματα κορυφαίας ποιότητας και μοναδικού σχεδιασμού, από το ίδιο κατάστημα από όπου ξεκίνησαν όλα το 1959…    

Η ιστορία της επιχείρησης

Το 1959 ο Χαράλαμπος Δημητριάδης με τη σύζυγό του, Μαίρη, δημιουργούν το ομώνυμο κοσμηματοπωλείο επί της Ίωνος Δραγούμη 37, στο ίδιο σημείο που βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Προερχόμενοι από οικογένειες χρηματιστών δραστηριοποιούμενοι στον τομέα του χρυσού, αλλά και της ωρολογοποιίας, η ενασχόληση με τον μαγικό κόσμο του κοσμήματος ήταν μονόδρομος για τους ίδιους. Τα κοσμήματα Δημητριάδης γρήγορα γνώρισαν μεγάλη αποδοχή από τους Θεσσαλονικείς, με τη φήμη του ονόματος και της ποιότητας του να ταξιδεύει σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Το 1981 εισέρχεται στην επιχείρηση η κόρη τους, Ζαχαρούλα Δημητριάδου, η οποία μαζί με τον σύζυγο της, Παναγιώτη Δεληβό αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου το κοσμηματοπωλείο της οικογένειας το 1997. Ενώ από το 2008 η επιχείρηση επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στην πώληση κοσμημάτων με πολύτιμους λίθους μετά από σπουδές της κ. Δημητριάδου στις ΗΠΑ, στο τμήμα Γεμολογίας του Gemological Institute of America (GIA), μετεκπαιδεύσεις στην Αμβέρσα στο HRD του Βελγίου και πιστοποιήσεις από το Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας (ΕΛΚΑ).

Η Ζαχαρούλα Δημητριάδου διέγραψε μία αξιοθαύμαστη πορεία στα λαμπερά μονοπάτια της τέχνης του κοσμήματος, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει κορυφαία ποιότητα, ποικιλία αλλά και προσιτότητα στις τιμές. «Το μότο μας είναι “Αγοράζουμε με γνώση, πουλάμε με τιμιότητα”. Και με αυτήν τη φιλοσοφία πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει ουσιαστική γνώση για το κόσμημα και τους πολύτιμους λίθους, με σπουδές και ειδίκευση στο αντικείμενο. Παράλληλα, έχουμε την εμπειρία όλων αυτών των ετών και γνώση της αγοράς και των πηγών μας», εξηγεί η Ζαχαρούλα Δημητριάδου.

Η επιχείρηση ετοιμάζεται να περάσει στα χέρια της τρίτης πλέον γενιάς. Τα παιδιά της, Λήδων και Αγγελική, έχουν προχωρήσει σε rebranding της οικογενειακής επιχείρησης υπό την επωνυμία «Lidon Jewellery» και έχοντας στο… DNA τους την αγάπη για το κόσμημα, έχουν βάλει ως στόχο να το εξελίξουν ακόμη περισσότερο, ιδρύοντας το ηλεκτρονικό κατάστημα «LIDON.gr».

Δίνοντας βάση στο νέο τους εγχείρημα, μέσω του eshop τους, στοχεύουν στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση της φήμης του ονόματος Δημητριάδου στον χώρο του κοσμήματος, δίχως γεωγραφικούς περιορισμούς, έχοντας ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη τα τελευταία 7 χρόνια μέσω του διαδικτύου.

Ένα κοσμηματοπωλείο που αποτελεί από μόνο του κόσμημα!

Το κοσμηματοπωλείο «Lidon Jewellery» του σήμερα αποπνέει τη γοητεία αλλοτινών εποχών και μίας άλλης, φινετσάτης Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο αέρα καινοτομίας και εκμοντερνισμού. Το κατάστημα βρίσκεται στο ίδιο κτίριο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του – ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό με χαρακτηριστική γοητεία και αίγλη, που παραπέμπει περισσότερο σε μπουτίκ κοσμημάτων.

Μέσα σε αυτή τη ρομαντική ατμόσφαιρα, όπου οι γήινες αποχρώσεις προσθέτουν μία αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς, θα εμπνευστείτε από σχέδια και συνθέσεις, ενώ θα γοητευτείτε από τους πολύτιμους λίθους που κοσμούν τις διάφορες δημιουργίες.

Μία πλούσια συλλογή εξαιρετικών κοσμημάτων

Εδώ θα βρείτε ό,τι πιο μοντέρνο υπάρχει στον χώρο του κοσμήματος, όλες τις νέες τάσεις, όπως επίσης και κλασικά, διαχρονικά κομμάτια.

Μοναδικοί σταυροί, υπέροχα μονόπετρα και δαχτυλίδια, εντυπωσιακές βέρες και εκθαμβωτικά βραχιόλια και κολιέ συνθέτουν τον καμβά των προϊόντων του κοσμηματοπωλείου «Lidon Jewellery by Δημητριάδου Ζαχαρούλα».

Στις προσεγμένες του συλλογές θα ανακαλύψετε μία μεγάλη ποικιλία επιλογών, για κάθε γούστο και προτίμηση. Με την άριστη εξυπηρέτηση της ομάδας των ανθρώπων του κοσμηματοπωλείου, θα βρείτε εύκολα αυτό που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και το οποίο θα αποτελέσει ένα πολύτιμο δώρο, είτε για εσάς είτε για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

Το e-shop

Επιπλέον, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του κοσμηματοπωλείου, «LIDON.gr», μπορείτε να περιηγηθείτε στην πλούσια συλλογή του και να επιλέξετε το κόσμημα το οποίο θα συνοδεύσει τις δικές σας μοναδικές στιγμές.

Η επίσκεψή σας στο κοσμηματοπωλείο «Lidon Jewellery by Δημητριάδου Ζαχαρούλα» θα είναι μία μοναδική εμπειρία, ένα νοερό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κοσμήματος, με συνοδοιπόρους σας ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό. Αφεθείτε στην εμπειρία, τις γνώσεις και την ατόφια αγάπη τους για το αντικείμενό τους και να είστε βέβαιοι πως θα αποκτήσετε ένα μικρό «έργο τέχνης» που θα κοσμεί κάθε εμφάνιση σας…