Το Never give up SKG είναι ένα fitness studio που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2019. Ιδιοκτήτης του είναι ο Δημήτρης Ταυλαρίδης, Personal Trainer, Fitness Instructor και σίγουρα ένας ιδανικός συνοδοιπόρος στο ταξίδι της άσκησης, της υγείας και της ευεξίας. Μεγάλη του αδυναμία η καλλισθενική γυμναστική, η οποία αποτελεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τους μαθητές του, τρόπο ζωής.

Παράλληλα, «ορκίζεται» στο functional training (λειτουργική γυμναστική), δηλαδή στο πρόγραμμα προπόνησης που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασκούμενου και που στοχεύει στη βελτίωση της αθλητικής δραστηριότητας ενός υγιούς αθλητή, αλλά και στην αποκατάσταση κινητικών δυσκολιών μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό ή μία ασθένεια.

Μία ιστορία και μία διαδρομή στην οποία υποκλινόμαστε

Όσοι τον γνωρίζουμε ξέρουμε πως ο Δημήτρης Ταυλαρίδης είναι πρότυπο και πηγή έμπνευσης στον χώρο του fitness – χαρακτηρισμοί που ο ίδιος αποποιείται, εμείς ωστόσο οφείλουμε να σας τους μεταφέρουμε, καθώς τους πιστεύουμε βαθιά.

Ο ίδιος ασχολούνταν από παιδί με τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα, ωστόσο στην πρώιμη ενήλικη ζωή του δεν είχε κάνει ακόμη το χόμπι του επάγγελμα. Όλα άλλαξαν μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και το οποίο τον καθήλωσε στο κρεβάτι για 6 ολόκληρους μήνες. Με τη βοήθεια του γιατρού του και τη στήριξη της οικογένειάς του, κατάφερε να περπατήσει και πάλι. Από εκεί και έπειτα, το Never give up SKG ήταν μονόδρομος – και τώρα καταλαβαίνετε πως το όνομα του γυμναστηρίου έχει βαθιές ρίζες στην ψυχή του δημιουργού του, μια ολόκληρη φιλοσοφία στην οποία μυεί με ευλάβεια τους αθλούμενούς του.

Η καλλισθενική γυμναστική στο επίκεντρο

Η καλλισθενική γυμναστική αποτελεί το σύστημα εκγύμνασης που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές, προκειμένου να επιτύχουν το σωματικό, αλλά και πνευματικό «κάλλος και σθένος». Περιλαμβάνει κυρίως αναερόβιες ασκήσεις, με κύρια αντίσταση το ίδιο σωματικό το βάρος του αθλούμενου, χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό.

Με την καθοδήγηση του Δημήτρη, θα γνωρίσετε τον σωστό τρόπο εκγύμνασης με το βάρος του σώματός σας και κυρίως, θα μάθετε να «ακούτε» το σώμα σας, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σας.

Πιο συγκεκριμένα, η καλλισθενική γυμναστική περιλαμβάνει:

  • Βασικές προοδευτικές ασκήσεις σωματικού βάρους
  • Συνδυαστικές ασκήσεις σωματικού βάρους
  • Ακροβατική γυμναστική
  • Hand balancing
  • Ισομετρικές στηρίξεις
  • Ακροβατικές και εκρηκτικές ασκήσεις
  • Ασκήσεις με αντίσταση πέραν του ίδιου του σωματικού βάρους

Πολλές ασκήσεις καλλισθενικής είναι αρκετά εύκολες για να τις κατακτήσουν ακόμη και αρχάριοι αθλούμενοι, χωρίς να διατρέχουν υψηλό κίνδυνο τραυματισμού, όπως τα squats με το βάρος του σώματος και τα push-ups. 

Επιπλέον, οι προπονήσεις συνδυάζονται και με καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον αθλούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος λειτουργεί καθημερινά, κατόπιν ραντεβού, τόσο στο πλαίσιο του personal training όσο και σε αυτό των ολιγομελών τμημάτων.

Οι συζητήσεις με τον προπονητή σας θα είναι ιδιαίτερα καθοδηγητικές και χρήσιμες για τη μετέπειτα πορεία σας στην καλλισθενική αγωγή, προκειμένου να καταφέρετε να γυμνάζεστε σωστά όπου κι αν βρίσκεστε, σε όποια συνθήκη, χωρίς κανέναν εξοπλισμό.

Με το πέρασμα των ημερών θα δείτε πως το χτίσιμο μίας δυνατής μυϊκής μάζας σε συνδυασμό με τις σωστές διατάσεις θα αποτελεί σταθερά τη βάση σας για όλο και πιο δύσκολο ασκησιολόγιο και βέβαια, όλο και πιο συναρπαστικές εμπειρίες εκγύμνασης.

Last but not least, στον χώρο του Never give up SKG θα βρείτε τις κορυφαίες vegan πρωτεΐνες Amino Animo, από 100% βιολογικά συστατικά, υψηλής καθαρότητας και ανώτερης ποιότητας, σε υπέροχες γεύσεις.