Μαύρος χοίρος σε μία καντίνα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης; Ναι, γίνεται. Και θα τον βρούμε στο «Δάσκαλο της Κάλλας», το «Food Box» που μας έχει κλέψει τις καρδιές, τα τελευταία τρία χρόνια. Στην αρχή, το όνομα μπορεί να μπερδέψει, να αναρωτηθείς ποιος μπορεί να ήταν ο «Δάσκαλος της Κάλλας» που ενέπνευσε ένα κατάστημα γεύσεων, στη Θεσσαλονίκη. Μετά, καταλαβαίνεις…

Στην οδό Μαρίας Κάλλας, πολύ κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και μία ανάσα, κυριολεκτικά, από τη θάλασσα, το food box «Ο Δάσκαλος της Κάλλας» άνοιξε επίσημα το Μάιο του 2020, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα και καθημερινά προσφέρει εξαιρετικά κρεατικά, από επιλεγμένους παραγωγούς.

Με το όνομα του δρόμου, εξηγείται το ένα κομμάτι του ονόματος της καντίνας. Το δεύτερο, αφορά την άμεση συνεργασία των ανθρώπων της με το γνωστό, παλιό κι αγαπημένο οβελιστήριο «Ο Δάσκαλος», που λειτουργεί από το 1990 στην οδό Παπάφη 192 κι από το οποίο προέρχονται όλα τα κρέατα, ακολουθώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις ίδιες που το έχουν καταστήσει ιστορικό, όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια η καντίνα πληροί τις προδιαγραφές του εξωτερικού, που θέλουν ένα food box – ένα σταθερό δηλαδή food truck – να λειτουργεί ακριβώς όπως μία κλασσική καντίνα, με τη διαφορά ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι κινούμενο και μπορείς να το βρεις σταθερά, απέναντι από το νούμερο 15 της οδού Μαρίας Κάλλας.

Επιλεγμένα, παραδοσιακά κρεατικά

Όλα τα παραδοσιακά κρέατα, όπως σουβλάκι, πανσέτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, σουτζουκάκι, ψημένα αποκλειστικά στην ψησταριά, είναι μέσα στις επιλογές σου. Οι άνθρωποι του food box τα προμηθεύονται καθημερινά νωπά και παρασκευασμένα από τους συνεργάτες της καντίνας, με πιο δημοφιλείς επιλογές το χοιρινό ή το κοτόπουλο σουβλάκι και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, για τα οποία και φημίζονται.

Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ, θα βρούμε και το burger και τις κοτομπουκιές τους, με κρέας από μικρή φάρμα λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις φρέσκες, κομμένες στο χέρι, στρόγγυλες τηγανητές πατάτες τους.
Και στην κάβα, μπύρες κι αναψυκτικά, συνοδεύουν ιδανικά κάθε μας γεύμα.

Βουβαλίσιο κεμπάπ και μαύρος χοίρος

Οι άνθρωποι της καντίνας το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα κι έχουν χτίσει συνεργασία με επιλεγμένες φάρμες της Βορείου Ελλάδας. Έτσι, επιλογές που μπορούμε να βρούμε στο κατάστημα, είναι κεμπάπ και λουκάνικο βουβαλίσιο από βουβάλια Κερκίνης και μαύρος χοίρος, από την αρχαιότερη ελληνική αυτόχθονη φυλή.

Όπως μας ενημέρωσαν, η εκτροφή του μαύρου χοίρου γίνεται στις πλαγιές του Ολύμπου, με διατροφή που περιέχει καρπό πράσινης ελιάς κι εξασφαλίζει το πιο θρεπτικό κρέας. Και νιώθουν ιδιαίτερη υπερηφάνεια, για το ότι κατάφεραν να προμηθεύονται καθημερινά, αυτό το πλούσιο σε ιστορία είδος της ελληνικής διατροφής.

Τα παρτέρια της παραλίας ακριβώς δίπλα, η δροσιά και τα δέντρα, γίνονται το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ό,τι πάρουμε από το «Δάσκαλο της Κάλλας», κάθε ώρα της ημέρας. Μπορούμε να καθίσουμε επί τόπου ή να πάρουμε την παραγγελία μας στο χέρι και να την απολαύσουμε, κάνοντας τη βόλτα μας.

Tip 1: Τα πάντα από το «Δάσκαλο της Κάλλας», φτάνουν και στο χώρο μας, είτε καλώντας απευθείας στο τηλέφωνο του καταστήματος, είτε παραγγέλνοντας  μέσω e-food, Box και Wolt. Το ότι, αν και καντίνα, εξυπηρετεί με υπηρεσίες delivery, είναι άλλη μία από τις καινοτομίες του καταστήματος.

Tip 2: To κατάστημα είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Πέμπτη 12.00 – 01.30
Παρασκευή και Σάββατο 12.00 – 02.00 και Κυριακή 12.00 – 01.00.