Η ελιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γη και από την αρχαιότητα ακόμη αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινότητάς μας. Οι καρποί της πλούσιοι και οι χρήσεις τους ποικίλες. Το ξύλο της ελιάς είναι ένα κορυφαίας ποιότητας ξύλο και τα αντικείμενα που κατασκευάζονται από αυτό διαρκούν για μια ζωή.

Στο «Olive Tree Wood», τα 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή αντικειμένων από ξύλο ελιάς, οδηγούν σε άριστης ποιότητας δημιουργίες, είτε μιλάμε για χρηστικά, είτε για διακοσμητικά αντικείμενα. Οι άνθρωποι του ξέρουν πώς να το δουλέψουν για να φτάσουν στα χέρια σας μοναδικά έργα τέχνης που κρύβουν μέσα τους ένα μέρος της ελληνικής ψυχής.

Με δύο καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ένα στην Τσιμισκή και ένα στη Δημ.Γούναρη), το «Olive Tree Wood» σας προσφέρει μία πλούσια γκάμα προϊόντων για κάθε χρήση, είτε είστε κάτοικος, είτε επισκέπτης της κάθε περιοχής.

Φτιαγμένα από ελιά και… αγάπη

Ούτε που φαντάζεται κανείς πόσα πράγματα μπορούν να δημιουργηθούν από ένα κομμάτι ξύλου. Κι όμως στο εργαστήριο του «Olive Tree Wood» έχουν βάλει όλη τους την τέχνη, την αγάπη και το μεράκι κι έχουν δημιουργήσει για εσάς μοναδικά κομμάτια.
Η γκάμα σε χρηστικά αντικείμενα μεγάλη, με κουτάλες, ξύλα κοπής, μπολ, πένες και στυλό, είδη καπνιστού, παιχνίδια, όπως σκάκι και τάβλι, κομπολόγια και μπρελόκ, που φτάνει και σε πιο fashion κομμάτια, όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια, κοσμήματα, τσάντες και αξεσουάρ.

Φυσικά, ξεχωρίζουν τα διακοσμητικά αντικείμενα και τα art κομμάτια που αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τον χώρο σας ή για δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες.

Είναι μία επιλογή που πέρα από καλαισθησία, κρύβει όμορφους συμβολισμούς και μία αξεπέραστη αντοχή στο χρόνο αισθητικά, αλλά και τεχνικά, καθώς το φυσικό ξύλο με τον καιρό παραμένει αναλλοίωτο, ενώ παράλληλα αποκτά… χαρακτήρα.

Φυσική και υγιεινή επιλογή

Το ξύλο ελιάς είναι υψηλής πυκνότητας, ιδιότητα που το καθιστά συμπαγές και σκληρό, με μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή στην καθημερινή χρήση. Αποτελεί μία φυσική και υγιεινή επιλογή ακόμα και για τα χρηστικά αντικείμενα ως τα αξεσουάρ που θα επιλέξει κανείς, καθώς δεν απορροφά οσμές και ουσίες.

Τα ξύλα που συλλέγουν στο «Olive Tree Wood» προέρχονται όλα από την ελληνική γη, από εκτάσεις της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Είναι σημαντικό να πούμε πως τα ξύλα αυτά δεν αποτελούν προϊόν υλοτομίας, αλλά προέρχονται από τα φυσικά απομεινάρια κλαδέματος των δέντρων.

Η επεξεργασία των ξύλων γίνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι από τους έμπειρους τεχνίτες του «Olive Tree Wood», σε ένα πρότυπο εργαστήριο, ακολουθώντας πιστά τις τεχνικές των προγόνων τους.
Οι τελικές δημιουργίες αλείφονται με αγνό ελαιόλαδο, ενώ αυτή είναι και η συντήρηση που πρέπει κανείς να κάνει στα αντικείμενα από ξύλο ελιάς. Η διαδικασία αυτή άλλωστε, μετά από μακροχρόνια χρήση, είναι και αυτή που θα ενυδατώσει το ξύλο και θα αναδείξει τις φυσικές γραμμές και αποχρώσεις του.

Τις δημιουργίες του «Olive Tree Wood» θα τις βρείτε και σε διάφορα καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές της υπόλοιπης χώρας.

Tip: Το «Olive Tree Wood» διαθέτει τα προϊόντα του σε λιανική και χονδρική.