Το «Pantheon Bar» είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα και πιο ιστορικά café – bars του κέντρου της πόλης, με μία ιστορία που ξεκινά από το 2002 και την οποία γιόρτασε, μάλιστα, πρόσφατα, με μία σειρά από events, που έμειναν αξέχαστα σε πολλούς. Με moto και φιλοσοφία τους το «strong feelings», τα ωραία και δυνατά συναισθήματα που πάντα θέλουν να μας προκαλούν, οι άνθρωποί του ξέρουν πώς να φροντίσουν, τόσο το χώρο τους, όσο κι εμάς.

Το «Pantheon Bar», μοιάζει με μία «κοινότητα», που δημιουργείται και διατηρείται από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των θαμώνων και του προσωπικού, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα πιούμε τον καφέ μας «απρόσωπα», εκτός αν το επιλέξουμε.

Aπό τότε που άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το «Pantheon Bar» κέρδισε αμέσως μία θέση στις καρδιές όσων εκτιμούν τη συνέπεια στην ποιότητα, τις ωραίες μουσικές και τα αληθινά χαμόγελα.

Το 2014 επεκτάθηκε και στο ακριβώς διπλανό κατάστημα, στη γωνία Καρόλου Ντηλ και Προξένου Κορομηλά κι από τότε καθιερώθηκε ως η πιο αγαπημένη γωνία της πόλης, ένα κλασσικό μπαρ κι όχι μόνο όπου, από το πρωί έως το βράδυ μπορεί κανείς να συχνάζει για καφέ, brunch, fine drinking κι αξέχαστα party. Έκτοτε συνεχίζει να διαγράφει σταθερή τροχιά διαρκείας στο χάρτη της διασκέδασης της Θεσσαλονίκης και να χαρίζει στο κοινό του δυνατά συναισθήματα, αδιαφορώντας για τα εφήμερα trends.

Οι πολλές επιλογές του μενού

Το brunch εδώ δεν έχει ωράριο, αφού σερβίρεται από τις 9 το πρωί και για όλη την ημέρα και οι λάτρεις του είδους, έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν χωρίς περιορισμούς, σε όποιο χώρο επιθυμούν.

Ομελέτες με κάθε είδους υλικά, scrambled eggs, energy bowls, αλμυρά και γλυκά pancakes και toasts κι άλλα, προσφέρουν τη δυνατότητα για πολύ γευστικά και δυναμωτικά πρωινά και brunch, που συνδυάζονται εξαιρετικά με φυσικό χυμό και καφέ επιλογής μας.

Το υπόλοιπο μενού – που επίσης σερβίρεται οπουδήποτε – απαρτίζεται ουσιαστικά από τις καλύτερες επιλογές σε comfort food, είτε πρόκειται για κρύα πιάτα, όπως σαλάτες ή σάντουιτς, είτε για πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως τα bao buns ή οι γευστικές πίτσες, με ποικιλία υλικών.

Για μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών, υπάρχουν πάντα και οι αρκετές προτάσεις σε fingerfood, από spring rolls λαχανικών, μέχρι mozzarella sticks με μαρμελάδα βατόμουρο.

Οι γλυκιές προτάσεις ξεχωρίζουν επίσης, με το χειροποίητο banoffee και το profiterole, να αποτελούν τις επιλογές μας, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ελληνική wine list και «θεϊκά» cocktails

Η φροντισμένη wine list του «Pantheon Bar» αποτελείται αποκλειστικά από επιλεγμένους οίνους ελληνικών κτημάτων, ενώ αυτό που, στο πλαίσιο της fine drinking φιλοσοφίας του καταστήματος, έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι η «θεϊκή» cocktail list του.

Εμπνευσμένη από τη μυθολογία διαφόρων χωρών, περιλαμβάνει αλχημείες μοναδικές, δικά τους, signature cocktails με ονόματα όπως «Nagual», «Odyssey» «Amalthea», «Nemesis» με «Road to Valhalla» κι άλλες γεύσεις, που αφυπνίζουν τις αισθήσεις.

Άψογο και φιλικότατο σέρβις, προσωπικό οικείο κι ανοιχτό, ένας χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με industrial και minimal διακόσμηση, όπου μπορεί κανείς να κάνει το διάλειμμά του με αξιόλογο καφέ, επιλεγμένο κρασί ή ένα signature cocktail, συνοδείας πιάτων του απολύτως value for money μενού.

Αυτό είναι το «Pantheon Bar» και γι’ αυτό το προτιμάμε και το επιλέγουμε, για παραπάνω από δύο δεκαετίες!