Το «Salonika Restaurant & Bar», είναι το γαστρονομικό επίκεντρο του «Makedonia Palace», ο «γαστρονομικός παράδεισος» του ξενοδοχείου, όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες το αποκαλούν. Εδώ, οι γεύσεις της Ελλάδας ζωντανεύουν σε κάθε πιάτο, συνθέτοντας έναν «ύμνο» γεύσεων, όπου τα φρέσκα υλικά και συνταγές αιώνων, συνδυάζονται άψογα, για να δημιουργήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, από το ξεκίνημα του πρωινού στις 7 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Με απλά κι αυθεντικά πιάτα, φτιαγμένα με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση, το «Salonika Restaurant» είναι το επίκεντρο της αυθεντικής ελληνικής γαστρονομίας και μεταφέρει τους επισκέπτες του «Makedonia Paalace», σε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία φιλοξενίας, αντάξια του πεντάστερου ξενοδοχείου. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα εστιατόριο βραβευμένο με δύο διαδοχικούς Χρυσούς Σκούφους, το 2020 και το 2021, ως το κορυφαίο εστιατόριο της πόλης, αλλά και με την αντίστοιχη διάκριση από τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας το 2022.

Η «Κουζίνα της Καρδιάς»

Στον φιλόξενης ατμόσφαιρας χώρο του, προσφέρεται μία αξέχαστη γευστική εμπειρία, που καλύπτει τόσο φρέσκα θαλασσινά, όσο κι εκλεκτά πιάτα με κρέας και ποικιλία ορεκτικών, που θα σας μεταφέρουν στις γεύσεις της Ελλάδας.

Ο Executive Chef, Σωτήρης Ευαγγέλου, λάτρης και υποστηρικτής της ελληνικής γαστρονομίας, με χρόνια εμπειρίας, συνδυάζει αριστοτεχνικά την παράδοση, με τη σύγχρονη καινοτομία. Φημισμένος για το δημιουργικό του ταλέντο, μετατρέπει απλά υλικά σε μαγειρική τέχνη, ενσαρκώνοντας την ουσία του ελληνικού πολιτισμού, πιστός σε μία πολύ βασική φιλοσοφία, αυτήν της «Κουζίνας της καρδιάς».

Ακολουθώντας τον ρυθμό των τεσσάρων εποχών και των προϊόντων που μας προσφέρουν, η μαγειρική προσέγγισή του έχει ως βασικό θεμέλιο τα φρέσκα, τοπικά προϊόντα, από κάθε γωνιά της Μακεδονίας.

Από το κατσικάκι στη γάστρα και το κρασάτο αγριογούρουνο, μέχρι το φρέσκο ψάρι, τα καλά επιλεγμένα υλικά, μαγειρεύονται με κάθε τρόπο: στο γκριλ, την κατσαρόλα, το τηγάνι, τον ατμό. Οι διαφορετικές εκδοχές τους, ξεδιπλώνουν τις πτυχές μιας παράδοσης με χαρακτήρα και αισθητική, που σας καλεί να την ανακαλύψετε.

Μία γιορτή των αισθήσεων

Με μία ευρεία κι επιλεγμένη συλλογή από ελληνικά και διεθνή κρασιά, η κάβα του «Salonika Bar» συμπληρώνει ιδανικά την κάθε σας γαστρονομική εμπειρία, σε έναν χώρο, όπου κάθε γεύμα, είναι μία γιορτή των αισθήσεων.

Στο «Salonika Bar», κάθε ποτό είναι μία γιορτή της γεύσης, της δεξιοτεχνίας και της χαράς, του να μοιράζεσαι με φίλους. Κάθε γουλιά από τα εκλεκτά ποτά, από επιλεγμένους οίνους, μέχρι signature cocktails, διηγείται μία ιστορία που πυροδοτεί τις αισθήσεις κι ο κόσμος της μιξολογίας, ανοίγει τους δρόμους για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τους ατελείωτους γευστικούς συνδυασμούς.

Για τον κάτοικο της πόλης, κάθε επίσκεψη στο «Salonika» είναι και ένα ταξίδι στις θύμησες του οικογενειακού κυριακάτικου τραπεζιού. Για τον επισκέπτη, είναι μια αυθεντική εμπειρία και σπουδή στον ελληνικό γευστικό πολιτισμό. Για κάθε έναν, είναι μια απολαυστική αναφορά στο γαστρονομικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. Το φαγητό της καρδιάς για όλη την πόλη, έχει βρει εδώ, τη στέγη του και τον ιδανικό εκφραστή του.

Tip: Kαθημερινά, από τις 7 έως τις 11, απολαύστε ένα αυθεντικό 5άστερο πρωινό, στο εσωτερικό σαλόνι ή τη βεράντα, με θέα τη θάλασσα, που περιλαμβάνει μπουφέ με γνήσιο «ελληνικό πρωινό» και διεθνείς γεύσεις, προτάσεις πιάτων αυγών made – upon request, χειροποίητες προτάσεις φρέσκιας ζύμης κι επιλογές για κάθε διατροφική προτίμηση ή περιορισμό.