Η επιχείρηση Achille Saridis δημιουργήθηκε από τον Αχιλλέα Σαρίδη στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και συγκεκριμένα το 1974, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά, η επιχείρηση δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στον χώρο της χονδρικής πώλησης, παράγοντας ρούχα υψηλής ποιότητας, όπως κοστούμια και σακάκια, στη βιοτεχνία της η οποία βρίσκεται στην οδό Μοσκώφ πίσω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και απασχολεί περίπου 120 άτομα προσωπικό.

Η νέα εποχή της λιανικής πώλησης

Για περίπου 17 χρόνια η επιχείρηση είχε την εν λόγω μορφή, έως και το 1991 που άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στην οδό Τσιμισκή 17, ενώ λίγο αργότερα το 1995 τη σκυτάλη πήρε το δεύτερο κατάστημα στην οδό Τσιμισκή 76. Τα δύο αυτά καταστήματα δραστηριοποιούνται μέχρι σήμερα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας σημεία αναφοράς στον χώρο της ανδρικής ένδυσης στην πόλη.

Τα ηνία της επιχείρησης Achille Saridis έχει αναλάβει εδώ και αρκετά χρόνια ο Βασίλης Σαρίδης, γιος του Αχιλλέα Σαρίδη, ο οποίος έχει εισάγει νέες και καινοτόμες ιδέες, μεταμορφώνοντάς τη στη μορφή που είναι σήμερα – με περισσότερη ποικιλία ενδυμάτων για κάθε περίσταση, σε πλήρη συνάρτηση με τις τάσεις της μόδας.

Η ανδρική ένδυση πιο προσεγμένη από ποτέ

Η επιχείρηση Achille Saridis προσφέρει υψηλής ποιότητας ανδρικά ρούχα για καθημερινή – casual ένδυση, ενώ παράλληλα ειδικεύεται και στον τομέα της πιο επίσημης ένδυσης, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία εξαιρετικής ποιότητας κοστουμιών.

Στόχος ήταν πάντοτε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τους καταναλωτές σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση την οποία παρέχει το έμπειρο προσωπικό της. Ένας στόχος που επετεύχθη, χαρίζοντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – ανδρικά ρούχα με φινέτσα και στυλ που δύσκολα θα βρει κανείς αλλού και μία άριστη αγοραστική εμπειρία.
Το έμπειρο προσωπικό των καταστημάτων φροντίζει να διαθέτει στον πελάτη όλον τον χρόνο και τη γνώση που διαθέτει, προκειμένου να φύγει από το κατάστημα καθόλα ευχαριστημένος και κυρίως, έχοντας προσθέσει στη συλλογή του ρούχα διαχρονικά και συνάμα απόλυτα σύγχρονα για να τον συνοδεύουν σε κάθε περίσταση της ζωής του – επίσημη ή μη.

Τα καταστήματα Achille Saridis θα λέγαμε πως είναι μία στυλιστική «συνομωσία» των ανδρών που ξέρουν να εκτιμούν το ποιοτικό και στυλάτο ντύσιμο και που πάντοτε γίνονται αποδέκτες θαυμασμού για τον ρουχισμό τους.
Ένα «μυστικό» από στόμα σε στόμα που γιγαντώθηκε με τα χρόνια, κατακτώντας την ανδρική γκαρνταρόμπα. Εδώ όλοι οι προβολείς στρέφονται αποκλειστικά στο ανδρικό ντύσιμο με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου ακαταμάχητου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι το brand Achille Saridis θεωρείται πια αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής μόδας σε ολόκληρη την Ελλάδα.