Το «ευγνώμονες που είναι ζαχαροπλάστες»(«Grateful Bakers») είναι ένα μότο που συνοδεύει την επωνυμία «Biscotti Tsoungari» εδώ και χρόνια, ωστόσο βρίσκεται και στη ρίζα της φιλοσοφίας τους από το 1936, όταν ξεκίνησαν ως οικογένεια την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, γράφοντας τη δική τους γλυκιά ιστορία στην πόλη.
Το 1936 ο Νικόλαος Τσούγγαρης ήταν αυτός που ξεκίνησε να δημιουργεί την ιστορία από την οδό Βασ. Όλγας στη γειτονιά του Ντεπώ Θεσσαλονίκης, με ένα παραδοσιακό τότε γαλακτοπωλείο με κρέμες, παγωτά και γλυκίσματα. Στη συνέχεια ο παππούς της οικογένειας, ο Αστέριος Τσούγγαρης ανοίγει στην παλιά οδό Ανθέων, νυν Γεωργίου Παπανδρέου, το δεύτερο παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της οικογένειας, το οποίο με τα χρόνια μεγάλωσε σε φήμη, με αποτέλεσμα να γίνει ο προμηθευτής των πιο διάσημων ζαχαροπλαστείων της εποχής έως και τη δεκαετία του ’70.

Η δεκαετία του ’80 ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς ο γιος Φίλιππος Τσούγγαρης αποφάσισε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην τότε αγορά της παραγωγής μπισκότων και κουλουριών, παράγοντας από τα κλασικά κουλουράκια και τα πτιφουρ έως τα κουλουράκια με μέλι και σουσάμι, που θεωρούνται το προϊόν σήμα κατατεθέν τους, με τη μοναδική συνταγή τους.

Σύγχρονη, δημιουργική ζαχαροπλαστική, με βάσεις από το 1936!
Από το 2002, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, τα παιδιά του Φίλιππου Τσούγγαρη, Στέργιος και Μαρία, αναλαμβάνουν δράση και στα επόμενα χρόνια, αρχικά το 2009 δημιουργούν το σημερινό τους όνομα το Biscotti Tsoungari και ξεκινούν τις εξαγωγές των προϊόντων τους σε 15 και πλέον χώρες, όπως Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστραλία και Ιαπωνία.

Με βάση το τρίπτυχο των ιδανικών της – ποιότητα, παράδοση και ποικιλία – στόχος της «Biscotti Tsoungari» είναι να παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις της οικογενειακής παράδοσης, διευρύνοντας διαρκώς τη γκάμα της – μία γκάμα που ξεπερνά τα 100 είδη σε κουλουράκια και μπισκότα, γλυκά και αλμυρά, τσουρέκια, πουράκια, σιροπιαστά και διάφορα εποχιακά είδη.

Παραδοσιακός τρόπος παρασκευής
Ένα από τα στοιχεία που κάνουν την εταιρεία μοναδική είναι πως όλα της τα προϊόντα είναι χειροποίητα με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, με βάση επιλεγμένες και αγνές πρώτες ύλες και μάλιστα, σύμφωνα με τις συνταγές που δημιούργησε η «Biscotti Tsoungari» 86 χρόνια πριν και συνεχίζει να δημιουργεί με βάση τις ανάγκες των πελατών της και του αγοραστικού κοινού.

Τα προϊόντα τους αμέτρητα και σίγουρα λατρεμένα, ωστόσο αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια τότε σίγουρα αυτά θα ήταν οι υπέροχες κλασσικές επιλογές σε πτιφουρ και μαμαδίσια πλεξουδάκια βανίλιας, τα θρυλικά κουλουράκια μελιού με σουσάμι, το μοναδικό τσουρέκι με γέμιση κάστανο, αλλά και το φημισμένο Markolato, που θεωρείται ένα εξαιρετικό premium γλύκισμα με γκοφρετάκια γεμισμένα με κρέμα ταχινιού, πραλίνα φουντουκιού, φιστικοβούτυρο και κρέμα espresso, πασπαλισμένα με σουσάμι, κακάο, κροκάν και τριμμένο μπισκότο.

Διασφάλιση ποιότητας
Η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων Biscotti Tsoungari επιτυγχάνεται με την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας των τροφίμων και με τους αυστηρούς ελέγχους, που εφαρμόζονται από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας , αλλά και από ανεξάρτητους φορείς. Το εργαστήριό είναι πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας ISO 22000 και το προσωπικό εκπαιδεύεται τακτικά σε όποια νέα οδηγία θεσπιστεί.