Το «Choureal» παραμένει μοναδικό στη Θεσσαλονίκη κι ας έχει αποκτήσει, πλέον και δεύτερο κατάστημα, στην οδό Βενιζέλου. Δεν υπάρχει αντίστοιχος γλυκός προορισμός με απόλυτη εξειδίκευση στα choux, άλλος χώρος όπου το προφιτερόλ έχει εξ’ ολοκλήρου την τιμητική του ως «tailor – made» προϊόν και γι’ αυτό, έχει μπει στις καρδιές μας για τα καλά.

Οι ιδρυτές του «Choureal» αγαπούσαν το προφιτερόλ και θέλησαν να του δώσουν τη δική του θέση και το δικό του χώρο στην αγορά της Θεσσαλονίκης και να μας μυήσουν και στην ιστορία του, που ξεκινά γύρω στο 1530, ως εφεύρεση του Ιταλού ζαχαροπλάστη Panterelli.

Το προφιτερόλ εδώ, φτιάχνεται «à la minute», μπροστά στον πελάτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει και αυτός στη δημιουργία. Αυτό σημαίνει πως το γλυκό είναι πάντοτε φρέσκο και εξατομικευμένο, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Τα ευωδιαστά σουδάκια είναι πάντοτε φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο κάθε μία ώρα και με την παραγγελία, γεμίζονται είτε με βελούδινη κρέμα patisserie με βανίλια Μαδαγασκάρης, είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

Η τελετουργία συνεχίζεται με την επιλογή της υψηλής ποιότητας σοκολάτας, που θα ντύσει το προφιτερόλ και ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας.

Είτε στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου μας πρωτοσυστήθηκε το κατάστημα, είτε στη Βενιζέλου, κάθε μπουκιά στο «Choureal» είναι μοναδική και υπόσχεται μία ξεχωριστή εμπειρία!