Κανείς δεν φανταζόταν το 1899, όταν πρωτοφτιάχτηκε το πανέμορφο κτίριο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου πως αυτό το εκπληκτικό οίκημα θα δεχόταν τόσο πολύ κόσμο σε κάθε φάση της ζωής του.

Το πανέμορφο κτίριο που εδώ και 10 χρόνια στεγάζει το αγαπημένο μας «Δέντρο στο Μπαρ» έχει μια μακρά πορεία και πολλές κρυμμένες ιστορίες μέσα του!

Από τη Σχολή Κωφών, έπειτα εστιατόριο και κλαμπ (εδώ κάποτε στεγαζόταν το Bandiera και το Ghetto Lux), ένα παλιό αρχοντικό με αυλή στη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα στην παραλία και πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο έχει κλέψει την καρδιά μας εδώ και χρόνια!

Από το χτες, στο σήμερα

Με σεβασμό και με αγάπη η ομάδα του «Δέντρου στο Μπαρ» έφτιαξε ένα διαχρονικό στέκι που έχει αφήσει ήδη το δικό του μοναδικό στίγμα στην πόλη, και είναι ένα από τα στολίδια του δρόμου έτσι όπως φωτίζεται κάθε βράδυ και ομορφαίνει την περιοχή.

Η αυλή του ανακαινίστηκε πριν λίγο καιρό (από την Interior Architect-Designer Άννα Τρίμη), και μπορούμε να πούμε πως ομόρφυνε ακόμη περισσότερο – με το ασπρόμαυρο πλακάκι του, τα λευκά τραπεζοκαθίσματα, και τα φυτά του, είναι μια όαση στον πολύβουο δρόμο που σερβίρει καφέδες, ποτά, σνακ και κοκτέιλ από το πρωί ως το βράδυ.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα κλασικό, stage bar με καθημερινά live, κι έτσι και έγινε – και όταν έπεφτε η αυλαία την άνοιξη, η δράση και η ζωή να μεταφερόταν στη φιλόξενη αυλή στη σκιά του δέντρου. 

Το Δέντρο για το οποίο μιλάμε έχει όνομα και λέγεται «Σοφόρα» με χαρακτηριστικά, τα πράσινα κλαδιά με τα σύνθετα, καταπράσινα φύλλα.

Με έναν παραμυθένιο κατάλογο κοκτέιλ

Το βράδυ, το εντυπωσιακό του bar με 40 επιλογές μπύρας, με νέες προσθήκες από μικρό ζυθοποιεία της Ελλάδας, αλλά και μία πλούσια κάβα ποτών και κοκτέιλς – και τι κοκτέιλς, ξεπηδούν από ένα παραμύθι που θα βρεις γραμμένο στον κατάλογο και σε προϊδεάζει για το τι θα απολαύσεις!

Τι θα προτιμήσεις; Ένα κοκτέιλ Memories η μήπως ένα Downtown; Παρέα με μία ποικιλία από γλυκά & snacks! Φυσικά η μουσική δεν λείπει ποτέ – αφού τα θεματικά parties όπου φιλοξενούνται γνωστοί Dj’s είναι διαρκώς στο πρόγραμμα.

Το «Δέντρο στο Μπαρ» έχει και ένα ακόμη πολύ δυνατό χαρτί – για το οποίο καμαρώνει ιδιαιτέρως – το δεμένο team, ευχάριστο κι ευδιάθετο και πάνω από όλα ευγενικό – και το καταλαβαίνεις αμέσως τόσο σε επίπεδο δουλειάς όσο και σε χημεία – αφού η ομάδα είναι πλέον μια γροθιά  (δουλεύουν μαζί, διασκεδάζουν μαζί)…και μάλιστα το Δέντρο στο Μπαρ διοργανώνει Staff Party που αφήνουν εποχή!