Το DINX ―που είναι ακρωνύμιο, τη σημασία του οποίου θα πρέπει να ανιχνεύσετε μόνοι σας― δόθηκε ως όνομα στην boutique από τη δημιουργό της, Μαίρη Λεφάκη, το 1989, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία της. Με έμφαση στη γαλλική κυρίως μόδα αλλά με έντονο ενδιαφέρον επίσης για δημιουργούς από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία αλλά και την Ιαπωνία, αποτελεί την παλαιότερη μπουτίκ της Μητροπολίτου Ιωσήφ, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.
Με τη μακρά του πείρα, αλλά και τη διεγερμένη περιέργεια για τις εξελίξεις στον χώρο του ποιοτικού prêt-à-porter το DINX βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση για μια ενημερωμένη σύνθεση των collection κάθε σαιζόν.

Η αίσθηση του «μοναδικού» σε κάθε επιλογή

Η λόγω σπουδών μακροχρόνια σύνδεση της Μαίρης Λεφάκη με τη Γαλλία, της επιτρέπει να εντοπίζει ενδελεχώς τους créateurs και από αυτούς να επιλέγει για την δική της πελατεία εκείνους των οποίων το έργο δεν κινδυνεύει από την εκλαΐκευση της υπερδιάχυσης και συχνά του ευτελισμού μέσω της απομίμησης.

Η ίδια φροντίζει να επιλέγει μόνον τα είδη εκείνα που προσιδιάζουν στην προσωπικότητα των «ψαγμένων», αλλά και διακριτικών aficionados(συχνά εξ Αθηνών, αλλά και όχι σπανίως εκ Παρισίων, Λονδίνου, Αμερικής, Βερολίνου) του Dinx.

Στο Dinx θα βρείτε μικρό αριθμό προϊόντων από κάθε είδος έτσι ώστε η αίσθηση του «αποκλειστικού», του «προσωπικού» και του «ξεχωριστού» να συνοδεύει κάθε επιλογή και κάθε συνδυασμό.

Όταν η μόδα φιλοσοφεί!

Ο χώρος δεν είναι αμέτοχος στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στον φιλόξενο κατάστημα του Dinx, καθώς ο ευρηματικός σχεδιασμός του από τον γνωστό αρχιτέκτονα Άρι Γεωργίου έχει βάλει τη δική του σφραγίδα.

Στους τοίχους του Dinx θα δείτε, επίσης, πολλά ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα του, ενώ η εικαστική επιμέλεια του επικοινωνιακού υλικού του τείνουν να προσδίδουν στη συγκεκριμένη boutique έναν τόνο πολιτιστικής στάσης απέναντι στη μόδα πράγμα που εν τέλει αποτελεί και την κεντρική φιλοσοφία.

Στις τρεις δεκαετίες που πέρασαν, υπήρξαν πολλοί σχεδιαστές που παρουσιάστηκαν από το Dinx, ενώ κάθε τόσο συμπαρατάσσονται νέοι, εμπνευσμένοι και πειραματικοί σχεδιαστές. Κοινό τους γνώρισμα είναι ο συνδυασμός της ευρηματικότητας στον λεπταίσθητο σχεδιασμό με την κατασκευαστική ποιότητα, αλλά και τη διαχρονική αντοχή στην αισθητική.

Η πιστή πελατεία του Dinx όλα αυτά τα χρόνια τού έχει αναγνωρίσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του και το έχει ανταμείψει με αμέριστη εμπιστοσύνη.
Το Dinx επιμένει να υποδεικνύει ως ιδανικότερη επιλογή ένδυσης το ύφος που συνδέεται αυθεντικότερα με την προσωπικότητά μας, εκάστης και όχι η ομογενοποιημένη εικόνα που επιμένει να προβάλλει και να καθιερώνει το σύγχρονο υπερκαταναλωτικό σύστημα παραγωγής και διαφήμισης.