Η Dr. Αθηνά Γιαννοπούλου αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές της στις ΗΠΑ, με αριστείο στις εξετάσεις των ECFMG και FLEX. Μέλος της ερευνητικής ομάδας του μελανώματος στο Πανεπιστήμιο DUKE ξεκίνησε την καριέρα της στη Χειρουργική για να τη συνεχίσει προσθέτοντας και την ειδικότητα της Πλαστικής χειρουργικής στο University of North Carolina. Επόμενος σταθμός η Ατλάντα, όπου μετεκπαιδεύτηκε ως Fellow στην Αισθητική χειρουργική και τη χειρουργική μαστού δίπλα στους σημαντικότερους καθηγητές παγκοσμίως.

Ίδρυσε το Faces Plastic Surgery, γνωστό για τις υψηλές προδιαγραφές και τις καινοτόμες μεθόδους του στη Βόρεια Καρολίνα αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση ειδικευομένων στο Duke ως Clinical Assistant Professor. Η ποιότητα των υπηρεσιών προσέλκυσε ασθενείς από όλον τον κόσμο ιδιαίτερα με προβλήματα μαστού και μαζικής απώλειας βάρους.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και συνεχίζοντας το ίδιο όραμα, ίδρυσε το Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής GA Plastic Surgery όπου μαζί με την έμπειρη ομάδα της στοχεύει στην εξατομικευμένη φροντίδα.
Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές, εξαιρετικής ποιότητας υλικά και την πολυετή της εμπειρία, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς προσφέρει το πιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Το ιατρείο της Δρ Αθηνάς Γιαννοπούλου εκφράζει τη στάση και τη φιλοσοφία της όσο αφορά την η αισθητική και επανορθωτική πλαστική χειρουργική, που είναι κάτι περισσότερο από την εικόνα μας στον καθρέφτη. Είναι το χαμόγελο που γύρισε , ένας πόνος που δεν θα επιστρέψει ξανά, ο νέος τρόπος που περπατάμε, ένα βήμα μπροστά στη ζωή.

Η ιατρική επέμβαση στο πρόσωπο ή το σώμα αλλάζει ζωές. Γι’ αυτό απαιτείται κάτι περισσότερο από ιατρικές ικανότητες. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και προσωπική φροντίδα. Στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής GA Plastic Surgery, ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται ολιστικά με επαγγελματισμό, σεβασμό και διακριτικότητα. Δέχεται καθημερινά ασθενείς από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Συγχρόνως η Dr. Γιαννοπούλου διδάσκει σε συναδέλφους ιατρούς σύγχρονες τεχνικές μη χειρουργικών μεθόδων αισθητικής όπως τα ενέσιμα υαλουρονικού (Fillers).
Γνωστή για την κοινωνική της, ως ιδρύτρια της ΑΕΛΙΑ, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τον καρκίνο του μαστού (www.aelia.org.gr)