Το κατάστημα γυναικείας ένδυσης DRESSCODE βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της Γρηγορίου Παλαμά 10, από το 2013 όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του. Δημιουργός του η Πένυ Τοσκίδου, μία γυναίκα με βαθιά αγάπη για τη γυναικεία ένδυση, που αποφάσισε να αφιερώσει την ενεργητικότητα και το μεράκι της στον θαυμαστό κόσμο της μόδας.

Ήθελε, όμως, να δημιουργήσει ένα κατάστημα διαφορετικό, που θα έχει ως πυξίδα του τις διαχρονικές αγοραστικές ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας κι όχι τα εκάστοτε εφήμερα trends.

Ρούχα και αξεσουάρ με χαρακτήρα και στυλ

Κάπως έτσι το DRESSCODE πήρε σάρκα και οστά, έχοντας τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και μία δική του φιλοσοφία, που θεμελιώνεται στην ποιότητα, την καινοτομία, αλλά κυρίως στη βαθιά πίστη κι εκτίμηση της Πένυς Τοσκίδου στους Έλληνες σχεδιαστές.

Η ίδια έχει φροντίσει να «εκθέτει» στο κατάστημα πλήθος δημιουργιών Ελλήνων σχεδιαστών, που μπορούν να δώσουν ένα άλλο ύφος κι αίσθηση στο γυναικείο ρούχο. Μέχρι το 2013, πολλά από τα ελληνικά brands που θα βρείτε στο DRESSCODE ήταν άγνωστα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, οι γυναίκες της πόλης –και όχι μόνο- τα αγάπησαν και τα εμπιστεύθηκαν, καθώς δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα επώνυμα brands,  τόσο στην ποιότητα όσο και στον σχεδιασμό. «Αυτό λειτούργησε σαν κάτι πολύ φρέσκο στην αγορά της πόλης μας, με brands όπως  Ioanna Kourbela, La vaca loca,Tag κ.ά. να γίνονται πλέον βασικές επιλογές στις ενδυματολογικές ανάγκες των γυναικών», σημειώνει η Πένυ Τοσκίδου.

Μία άλλη «ευαισθησία» της ίδιας, είναι η συμπερίληψη στη μόδα. «Για μένα το στυλ και το ποιοτικό ρούχο δεν απευθύνεται μόνο στις skinny σιλουέτες. Τα ρούχα στο κατάστημα μας αγκαλιάζουν τη μεσογειακή σιλουέτα και την “υμνούν”. Για εμάς η γοητεία της γυναίκας είναι αδιαπραγμάτευτη κι ανεξάρτητη από τον σωματότυπο. Εμείς απλά πρέπει να βάλουμε την τελική στυλιστική πινελιά, με ρούχα που θα την αναδείξουν», καταλήγει η Πένυ.

Το eshop

Μία ξεχωριστή αναφορά αξίζει σίγουρα και στο εξαιρετικό e-shop του DRESSCODE, με μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, που αναδεικνύονται μέσα από άρτιο φωτογραφικό υλικό και περιγραφές, κάνοντας τις αγορές σας απόλαυση. Παράλληλα, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας συναλλαγών, προσφέροντάς σας μία καθόλα άψογη αγοραστική εμπειρία.

Διαχρονικότητα και φινέτσα

Για το DRESSCODE το μεγαλύτερο στοίχημα εξ αρχής ήταν και είναι αυτό της διαχρονικότητας στο ρούχο και όπως φαίνεται το κερδίζει καθημερινά.

Μετά από 11 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας στην αγορά της Θεσσαλονίκης και έχοντας αποκτήσει πλήθος πιστών ακολούθων, η Πένυ δεν έχει σταματήσει λεπτό να διατηρεί ακέραια τα πιστεύω της και το πάθος της για το ρούχο, συνεχίζοντας να προσφέρει αυτό το κάτι διαφορετικό. «Τόσο η αγάπη για τη μόδα  όσο και η αποδοχή από τις πελάτισσες μας, αποτελούν τα ισχυρότερα κίνητρα και πραγματικά νιώθω περήφανη για το DRESSCODE», μας εξομολογείται.

Η εξέλιξη κι η δημιουργία είναι μία αέναη διαδικασία, με τις ιδέες και τις εμπνεύσεις να μη στερεύουν ποτέ. Για το DRESSCODE η εξέλιξη είναι μονόδρομος, γι’ αυτό και έχει στραμμένο το βλέμμα σε ένα μέλλον γεμάτο συνεχή προσπάθεια για ανάπτυξη και καινοτομία, μέσω της ανάδειξης του στυλ σε όλες του τις εκφάνσεις!