Εάν θέλεις να βρεις προϊόντα delicatessen από όλες τις πλευρές της γης, τότε σίγουρα πρέπει να πας στο Παντοπωλείο «Εδώδιμον».

Στη Βασιλέως Ηρακλείου, ακριβώς απέναντι από την Αγορά Μοδιάνο – εκεί όπου παλιά βρισκόταν ο «Κοσμάς» – σε κεντρικό σημείο και πλήρως ανακαινισμένο από το 2016, το «Εδώδιμον» προσφέρει τα πάντα.
Από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, μέχρι είδη φερμένα από την Ευρώπη ή τα βάθη της Ασίας.
Είναι στη φιλοσοφία του «Εδώδιμον» να προσφέρει delicatessen προϊόντα από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, είδη όπως μέλια, μαρμελάδες, παστέλια, γλυκά του κουταλιού, χειροποίητα ζυμαρικά σε κάθε σχήμα και χρώμα – όλα απευθείας από τον παραγωγό – και «περίεργα» προϊόντα από όλον τον κόσμο, από Μεξικό μέχρι Ινδία κι αυτό, να το κάνει πάντα αναπτύσσοντας μια καλή, προσωπική σχέση με τους πελάτες του.

Μπαίνοντας στο «Εδώδιμον» θα βρεις ανθρώπους πρόθυμους να σε εξυπηρετήσουν και θα μπορέσεις, όχι μόνο να επιλέξεις από μία μεγάλη γκάμα ασυνήθιστων και καλά επιλεγμένων προϊόντων, αλλά και να πάρεις και ότι πληροφορία χρειάζεσαι, γύρω από κάθε τι που σε ενδιαφέρει.

Ένας χώρος όλο μυρωδιές και γεύσεις

Το «φόρτε» του «Εδώδιμον», είναι ο παστουρμάς και τα σουτζούκια, που «συναγωνίζονται» το προσιούτο, σε καθημερινή βάση. Στα ράφια και τους διαδρόμους του συνδυάζονται η παράδοση και οι πιο gourmet επιλογές.

Από ελιές κι έλαια, αλλαντικά και τυροκομικά, μέχρι παστά και ζυμαρικά από όλον τον κόσμο και καλά παρασκευασμένες αλοιφές, σάλτσες, καρυκεύματα και μπαχαρικά – ακόμη και κάποια πολύ σπάνια – ντάκοι και κριθαροκουλούρες και χειροποίητοι χαλβάδες ή εκλεκτές σοκολάτες, ό,τι τρώγεται και πίνεται, θα το βρεις εδώ.

Οι υπεύθυνοι κρατούν ακόμη τη χρόνια παράδοση σε μπακαλιάρο, που μπορείς να προμηθευτείς σε φιλέτο, ενώ εκτός από τα παραπάνω θα βρεις και χοχλιούς, μεγάλη ποικιλία σε λάδια τρούφας και σκόρδου και όχι μόνο.
Ξεχωρίζουν οι επιλογές σε προϊόντα Ανατολής, που ειδικά τα τελευταία χρόνια, το κοινό της Θεσσαλονίκης έχει αγαπήσει ιδιαίτερα. Sushi rolls, spring rolls, noodles, dumplings και όλη η γκάμα της ασιατικής κουζίνας, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στα ράφια του «Εδώδιμον».

Εάν σου αρέσει το μεξικάνικο θα καλυφθείς επίσης, από taco shells μέχρι fajita και διάφορες σάλτσες συνοδευτικές. Προϊόντα που, όπως κι όλα στο χώρο του «Εδώδιμον», επιλέγονται πάντα με μεράκι και μετά από πολύ καλή έρευνα.

Η πρόταση του Εδώδιμον

Έχοντας ανοίξει, από το 2016, στον ίδιο χώρο που παλιότερα λειτουργούσε το φημισμένο παντοπωλείο «Κοσμάς», το «Εδώδιμον» ακολουθεί πλέον μια πιο ευρωπαϊκή γραμμή, τόσο στα προϊόντα, όσο και στο ντιζάιν του χώρου του, που είναι απλοϊκό και σου επιτρέπει να εστιάσεις στα προϊόντα με μεγάλη ευκολία.

Φροντίζει πάντα να καινοτομεί κι αυτό που έχει πρόσφατα προσθέσει στην ευρεία γκάμα των προϊόντων του, είναι το πλατό τυριών κι αλλαντικών, μία ιδέα που μόνο εδώ θα συναντήσεις.
Πώς μπορείς να το παραγγείλεις; Παίρνεις, απλά, τηλέφωνο στο «Εδώδιμον» κι επιλέγεις είτε μία από τις προτάσεις που έχουν ήδη έτοιμες, είτε ζητάς το δικό σου, tailor made, προσωποποιημένο πλατό, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το βαλάντιό σου. Το έμπειρο προσωπικό του καταστήματος το ετοιμάζει κι εσύ περνάς και το παίρνεις, στην τιμή που θέλεις. Η παραγγελία ακολουθεί τις προτιμήσεις σου, χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Εμείς είδαμε τα πλατό αλλαντικών από κοντά, εντυπωσιαστήκαμε και σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Η κάβα του «Εδώδιμον», αποτελείται κατά 90% από οίνους επιλεγμένων ελληνικών κτημάτων, περιλαμβάνει πολλές ετικέτες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και όλα τα κορυφαία brand names από ποτά, από όλον τον κόσμο.

Όπως ακριβώς οφείλει ένα delicatessen παντοπωλείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης του 2022.

Tip: Επισκεφτείτε το website και το blog του «Εδώδιμον», για να μάθετε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο παραγωγής των προϊόντων, αλλά και να βρείτε ενδιαφέρουσες συνταγές, βασιζόμενες σε αγαθά του καταστήματος.