Το κατάστημα Οπτικά Γαλάνης, επί της οδού Τσιμισκή 87, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, εκτός από ένα από τα κορυφαία καταστήματα οπτικών στην πόλη, αποτελεί ουσιαστικά ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μέσα από σπουδές και σκληρή δουλειά – γεγονός που εύκολα μάς προϊδεάζει για το μεράκι που κρύβεται μέσα του.

Όπως μας εξομολογήθηκε ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος. Σταύρος Γαλάνης, για τον ίδιο το επάγγελμα του οπτικού/ οπτομέτρη ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, καθώς το αγάπησε από μικρό παιδί και καθώς φάνηκε με το πέρασμα των ετών, ήταν και αυτό που έβαλε τη σφραγίδα στη ζωή του.
Η τυχαία του συνάντηση με εργαστήριο οπτικών στην παιδική του ηλικία αποτέλεσε το έναυσμα για τον θαυμασμό του στην τεχνική των οπτικών ειδών με αποτέλεσμα το 1997 να πάρει την απόφαση να σπουδάσει Οπτική και Οπτομετρία στη σχολή IRSOO στο Βίντσι της Φλωρεντίας στην Ιταλία.
Μετά το πέρας της φοίτησής του, δούλεψε σε Ιταλία και Ελλάδα σε κορυφαίες εταιρίες οπτικών ως οπτομέτρης, κατακτώντας πλήθος διακρίσεων και επαίνων, ενώ το 2006 αποφάσισε να κάνει το βήμα και ξεκίνησε την επιχείρησή του και το δικό του κατάστημα οπτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιτυχία ακόμη και στα πιο απαιτητικά περιστατικά

Τα Οπτικά Γαλάνης δεν είναι ένα ακόμη κατάστημα οπτικών, αλλά μία ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση στον τομέα της όρασης από τον ίδιο κο Γαλάνη και το έμπειρο προσωπικό του.

Στο κατάστημα διενεργείται εξειδικευμένος έλεγχος οπτομετρίας και στη συνέχεια στο in-houseεργαστήριο γίνεται η κατασκευή γυαλιών οράσεως με επώνυμους φακούς από τους καλύτερους στο είδος τους, συνεργαζόμενους διεθνείς οίκους. Παράλληλα, αναλαμβάνει επισκευές γυαλιών οράσεως και ηλίου, αλλαγή φακών σε σκελετούς οράσεως και ηλίου, εφαρμογή φακών επαφής, καθαρισμό και γυάλισμα σκελετών.

Τα οπτικά Galanisμέσα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα έχει γίνει ευρέως γνωστό σε Ελλάδα, Κύπρο κι εξωτερικό όπου, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί από αυτούς επισκέπτονται και το φυσικό κατάστημα. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν χτιστεί στην πάροδο των χρόνων με πολλούς πελάτες του εξωτερικού είναι η επισφράγιση της υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών που προσφέρει ο ίδιος κος Γαλάνης με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Τα οπτικά Galanis είναι ιδιαιτέρως γνωστό ότι συνεργάζονται με τους πιο διάσημους οίκους παγκοσμίως και προσφέρουν επώνυμα προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικέ τιμές . Ενδεικτικά, στα ράφια του θα θαυμάσετε τις τελευταίες δημιουργίες των οίκων Dolce & Gabbana, Gucci, Georgio Armani, Tom Ford, PRADA, Burberry, RAYBAN, Dior, Prada, Balenciaga, Oakley, Marc Jacobs, Valentino, Versace, Vogue, Ralph Lauren. Tommy Hilfiger κ.ά..

Τέλος, το κατάστημα ελκύει πολύ και τις παιδικές ηλικίες μέσα από την τεράστια γκάμα παιδικών οπτικών ειδών, με τις τελευταίες τάσεις της μόδας σε σκελετούς οράσεως και ηλίου, σε πολλά σχέδια κι ευφάνταστα χρώματα!