Μία τεράστια ποικιλία από προτάσεις σε ασιατικές γεύσεις κι ένα λογότυπο που όλοι αγαπήσαμε, έχουν κάνει το «Mongo Asian Food» αγαπημένο προορισμό για γευστικά ταξίδια στην κουζίνα της Ανατολής, τα τελευταία 18 χρόνια.

Απλωμένα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, τα τέσσερα καταστήματα της επιχείρησης περιμένουν καθημερινά να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στα τραπέζια τους, για να τους «μυήσουν» στα μυστικά του sushi, των noodles – με ό,τι γεύση αρέσει στον καθένα – και των αφράτων γεμιστών bao buns.

H ιδέα του «Mongo Asian Food» γεννήθηκε στα μέσα του 2004, μέσα από ταξίδια σε ευρωπαϊκούς κι ασιατικούς προορισμούς και τη δοκιμή νέων γεύσεων και διαφορετικών ειδών κουζίνας. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν άνοιξαν, συνολικά, πέντε καταστήματα – τέσσερα στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα, με πιο πρόσφατο στη Θεσσαλονίκη να είναι το «Mongo» της Καλαμαριάς, που άνοιξε στη Θεμιστοκλή Σοφούλη το 2020.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση έγινε με στόχο να καλύψει το κενό που
υπήρχε, σε μεγάλο βαθμό, στην ελληνική αγορά για «ready to eat» φαγητό με διεθνείς επιρροές. Πέρα από αυτό, η οικογένεια των ιδιοκτητών είναι λάτρεις των υπερατλαντικών ταξιδιών κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις χώρες της Ασίας.

Όλες οι προτάσεις του «Mongo»

Στα «Mongo», ένας πλούσιος μπουφές δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει κανείς το δικό του sushi, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σε maki, nigiri, inside out, sashimi κι όλα τα αντίστοιχα είδη, που καλύπτουν το κλασσικό αυτό είδος της ασιατικής κουζίνας.

Το κατάστημα καινοτομεί με τα sushi dogs (όπως λέμε hot dogs), τα ολόκληρα ρολά maki με λαχανικά και κρεατικό ή ψάρι της επιλογής του καθενός – κοτόπουλο, γαρίδα, σολομό ή καβούρι – ενώ μία «δυνατή» επιλογή του κοινού αποτελούν τα bao buns – με κοτόπουλο, ψητή πάπια ή γαρίδες πανέ – που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Στα τέσσερα εστιατόρια μπορεί κανείς να δημιουργήσει το δικό του πιάτο, επιλέγοντας τη βάση (ρύζι ή noodles), κρέας ή ψάρι, λαχανικά και sauce.

Πέρα από τις sushi προτάσεις, μπορεί κανείς να διαλέξει μέσα από μία μεγάλη γκάμα έτοιμων πιάτων ρυζιού, noodles, ορεκτικών, και σαλατών, ενώ στον κατάλογο έχει, πλέον, ενταχθεί και vegan μενού. Κάθε πιάτο, έχει τους δικούς του fans, κόσμο που εμπιστεύεται τα «Mongo» εδώ και 17 χρόνια, για να απολαύσει ασιατικές γεύσεις.

Kαι χώρος με premium sushi

Σύντομα, οι λάτρεις του sushi θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα premium
μενού a la carte, αποκλειστικά στον επάνω όροφο του καταστήματος
επί της Ιωάννη Κούσκουρα 6, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (περισσότερα,
για την λειτουργία του «Mongo bar Project», θα ανακοινωθούν μέσω των
επίσημων καναλιών επικοινωνίας της εταιρίας – Instagram, Facebook).

Eπίσης, στην ίδια διεύθυνση με το «Mongo» της Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, βρίσκεται κι ένα ακόμη τμήμα της ιδιοκτήτριας επιχείρησης, το «Tres Caballeros SKG», με μία τεράστια ποικιλία μεξικάνικων γεύσεων και cocktails. Το μενού περιλαμβάνει επίσης ασιατική κουζίνα και market ασιατικών προϊόντων.

Οι λάτρεις του ασιατικού φαγητού, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν premium sushi κι ορεκτικά, με συνοδεία ενός πλήρως ανανεωμένου καταλόγου, με signature cocktails και ποτά, και συχνά με ζωντανή μουσική υπόκρουση, στο πλαίσιο events που θα διοργανώνονται στο χώρο.

Στα καταστήματα του «Mongo» υπάρχει σάλα με τραπέζια και καθίσματα, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Mπορεί να προσέλθει όποιος θέλει, χωρίς κράτηση, να παραγγείλει self service και να καθίσει σε όποιο σημείο του καταστήματος νιώθει όμορφα, για να απολαύσει το γεύμα του.