Υλικό αγαπημένο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα, η σοκολάτα, σε οποιαδήποτε μορφή της, έρχεται να λιώσει στο στόμα και να μας πλημμυρίσει απόλαυση, συναισθήματα και αναμνήσεις. Δύσκολα θα συναντήσει κανείς άνθρωπο που δεν «λυγίζει» μπροστά σε μία σοκολατένια μπουκιά, πόσο μάλλον όταν αυτή κρύβει μέσα της όλη την τέχνη που απαιτείται για να δώσει απλόχερα αυτό το υλικό όλες του τις χάρες.

Η σοκολάτα είναι ζωντανή, έχει χαρακτήρα και ιδιαιτερότητες, όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Σοφία, που από τον Σεπτέμβριο του 2022, μαγεύει τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο με τις σοκολατένιες δημιουργίες της στο «Oh la la chocolat». Μικρές μπουκιές αυθεντικής χαράς, στολίζονται καθημερινά στις βιτρίνες του όμορφου αυτού χώρου και κάνουν τους πάντες να νιώθουν σαν παιδιά. Αρώματα, χρώματα, γεύσεις μοναδικές και χειροποίητες χαρίζουν μία αξέχαστη… oh la la εμπειρία σε όποιον τις δοκιμάσει.

Η γοητεία της σοκολάτας

Η σοκολάτα είναι ένα υλικό με έντονο χαρακτήρα, ωραίο, φινετσάτο, αλλά και μπελαλίδικο. Χρειάζεται ειδική μεταχείριση, σωστές θερμοκρασίες, προστασία από την υγρασία και ντελικάτους χειρισμούς, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Η Σοφία χρειάζεται να δουλεύει αδιάκοπα για να δημιουργήσει όλα αυτά τα νόστιμα, καθώς όλα είναι χειροποίητα. Ανταμοιβή της η αλλαγή στην έκφραση των προσώπων μόλις δοκιμάσουν τη μπουκιά που θα τους προσφέρει ως κέρασμα όσο αποφασίζουν τι θα πρωτοδιαλέξουν.

Μπάρες σοκολάτας, τρουφάκια, μαλακά σοκολατάκια ganache και φυσικά bon bons κοσμούν καθημερινά τις βιτρίνες του «Oh la la chocolat» και θυμίζουν κοσμήματα. Τόσο φίνα, τόσο προσεγμένα και δουλεμένα με έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια, δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Οι επιλογές σε γεύσεις και συνδυασμούς ευφάνταστες, δημιουργικές και πέρα για πέρα σύγχρονες.

Ειδικά τα bon bons που είναι και ο μεγάλος έρωτας της δημιουργού, βγαίνουν σε γεύσεις και χρώματα που εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Οι γεμίσεις όλες χειροποίητες, από τις σοκολατένιες μέχρι και τα μπισκότα και τις μαρμελάδες.

Για παράδειγμα το bon bon cheesecake είναι μία μπουκιά πραγματικού cheesecake. Μαρμελάδα, κρέμα, μπισκότο, όλα φτιαγμένα στο χέρι, κλείνονται στο σοκολατένιο περίβλημα και σκάνε σαν πυροτέχνημα στο στόμα με μία μόνο μπουκιά.

Για όλα αυτά φυσικά επιλέγονται άριστες πρώτες ύλες. Εκλεκτές βελγικές σοκολάτες κι άλλα υπέροχα υλικά συνδυάζονται, μπαίνουν σε καλούπια και… voila!

Κλασικά μα και μοντέρνα

Η σοκολάτα είναι κλασική και διαχρονική, χωρίς προσπάθεια. Η Σοφία την έβαλε σε πιο δημιουργικά μονοπάτια, θέλοντας πέρα από τις κλασικές, να δημιουργήσει και πιο μοντέρνες γεύσεις που θα λατρέψει κάποιος να απολαύσει, αλλά και να προσφέρει ως δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τι θα λέγατε για μία λευκή σοκολάτα με poppy seeds και λεμόνι ή με cranberries και φιστίκια; Η για ένα bon bon cheesecake, lemon pie, passion fruit ή peanut butter and jelly; Φυσικά, από τη μεγάλη γκάμα του «Oh la la chocolat» δεν λείπουν και κλασικές επιλογές όπως bitter, τζιαντούγια, με ολόκληρο φουντούκι παρακαλώ, αλλά και με ινδοκάρυδο για τους vegan φίλους της σοκολάτας.

Με σπουδές στην Codron Bleu στο Παρίσι, αλλά και με σεμινάρια γύρω από τη σοκολάτα στη σχολή της Callebaut στην Κωνσταντινούπολη, η Σοφία πραγματικά δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και παραμένει ανήσυχη για νέες γεύσεις και δημιουργίες συνεχώς.

Εκεί οφείλει άλλωστε και την επιτυχία της. Ήδη κάποιοι κωδικοί της «ταξιδεύουν» σε Γερμανία και Βουλγαρία, ενώ στα μελλοντικά της σχέδια είναι η εξαγωγή των προϊόντων της και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Πέρα από το προϊόν αυτό καθαυτό, είναι προσεγμένο και το packaging, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα δυνατό brand που μπορεί να τα πάει περίφημα και εκτός συνόρων.

Θα κλείσουμε με το μότο της Σοφίας που δεν είναι άλλο από το «do one thing and do it good».

Κάνε ένα πράγμα λοιπόν και κάν’ το καλά. Αξίζει την αφοσίωση, όπως φαίνεται από το «Oh la la chocolat».