Η Βραζιλία φημίζεται για πολλά πράγματα απολαυστικά. Ένα από αυτά είναι και το φαγητό της. Και ποιος τρόπος θα ήταν καλύτερος για να γνωρίσει κανείς την κουλτούρα μιας χώρας από το να γευτεί την παραδοσιακή, καθημερινή κουζίνας της.

Έτσι λοιπόν, ο πρώην ποδοσφαιριστής Μπρούνο Καρντόσο, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2018 να κάνει την αγάπη του για την μαγειρική επάγγελμα και να συστήσει στη Θεσσαλονίκη την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα.

Ολοκληρώνοντας την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, ο Μπρούνο επέστρεψε για ένα διάστημα στην πατρίδα του τη Βραζιλία, όπου παρακολούθησε σπουδές σχετικές με τη μαγειρική. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη κι έχοντας παντρευτεί με Ελληνίδα, αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο βραζιλιάνικο εστιατόριο στα Λαδάδικα, το «Picanha Meat and More».

Βραζιλιάνικο comfort food

Σκοπός του Μπρούνο ήταν να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το καθημερινό, σπιτικό φαγητό της Βραζιλίας. Στο «Picanha Meat and More» λοιπόν, θα γευτείτε αυθεντικές γεύσεις πού οι Βραζιλιάνοι απολαμβάνουν καθημερινά στο τραπέζι τους.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα πού πρέπει κανείς να δοκιμάσει είναι η mandioca, μία ρίζα σαν τη δική μας πατάτα, πού δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι των Βραζιλιάνων. Κροκέτες και ζύμες γεμιστές με τυρί ή κιμά, μαύρα φασόλια μαγειρεμένα με κρέας, farofa, το τηγανητό αλεύρι από mandioca με κρεμμύδι και μπέικον, αλλά και δροσερές σαλάτες είναι μερικές από επιλογές.

Πρωταγωνιστής η πικάνια

Οι Βραζιλία βέβαια, φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά, τις ιδιαίτερες κοπές τους και τις φοβερές τεχνικές ψησίματος. Το μοσχάρι δε, αποτελεί πρωταγωνιστή της κουζίνας τους. Δεν πρέπει λοιπόν να παραλείψετε κάποια από τα ξεχωριστά κρεατικά πού υπάρχουν στο  μενού του «Picanha Meat and More».

Πικάνια, κόντρα φιλέτο, trip tip, μοσχαρίσια παϊδάκια, rib eye είναι μερικές μόνο προτάσεις πού σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Μία ωραία ιδέα είναι και οι προτάσεις κρεατικών για δύο άτομα. Το εξαιρετικής ποιόττητας black angus πού θα γευτείτε, όπως και τα περισσότερα κρέατα, προέρχονται από επιλεγμένες φάρμες της Βραζιλίας και της Αμερικής.

Όμορφη ατμόσφαιρα

Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσετε σε ένα όμορφο, ζεστό περιβάλλον, στα Λαδάδικα, με φιλική εξυπηρέτηση και διάθεση να σας εξηγήσουν πώς μπορείτε να ευχαριστηθείτε ιδανικά ένα πλήρες βραζιλιάνικο μενού.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα να συνοδεύσετε το φαγητό σας με την αυθεντική caipirinha, πού γνωρίζουν πολύ καλά να φτιάχνουν  οι άνθρωποι του «Picanha Meat and More».

Τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου, πού λειτουργεί από Δευτέρα έως και Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε και στο χώρο σας με ένα τηλεφώνημα ή παραγγέλνοντας online από τις γνωστές πλατφόρμες delivery.

Tip: Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση για τις ημέρες από Πέμπτη έως Κυριακή.