Για 30 χρόνια, η εταιρεία παραγωγής τροφίμων «Provil», με έδρα τη Σίνδο, «εμπνέει» τη διατροφή και «δημιουργεί» τη γεύση, πρωτοπορώντας στον τομέα του σχεδιασμού γευστικών τροφίμων. Έχοντας γίνει γνωστή για τις βασισμένες στην ποιότητα, την αξιοπιστία και την εξέλιξη βοηθητικών υλών τροφίμων, συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσφέρει τεχνογνωσία, με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και υπηρεσίες στον χώρο της γαστρονομίας και των βιομηχανιών τροφίμων. Κύριος στόχος της ήταν και παραμένει ένας: η ανάδειξη της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας, σε πρότυπο όχι μόνο σίτισης, αλλά συνολικού τρόπου ζωής.

Η «Provil» δίνει γεύση και υποστήριξη, σε ότι σχετίζεται με τη μαγειρική και διατροφή, με τα επιμέρους τμήματά της, να απευθύνονται και σε διαφορετικούς τομείς: η Provil Horeca καλύπτει την επαγγελματική κουζίνα των εστιατορίων, των ξενοδοχειακών μονάδων, των χώρων μαζική εστίασης και το casual dining, η Provil Industry αφορά στο σκέλος των εργοστασίων τροφίμων, η Provil Butchery αυτό του χώρου των κρεοπωλείων και το Cook At Home υποστηρίζει τη γεύση, τη διατροφή και τη μαγειρική στο σπίτι, σε όλες τις εκφάνσεις της μεσογειακής κι ελληνικής κουζίνας.
Με άλλα λόγια, όταν πρόκειται για μαγειρική και διατροφή, η «Provil» είναι στο στοιχείο της.

Η ιστορία της «Provil»

Με καταγωγή από τις Σέρρες, η οικογένεια Βογιάννου ίδρυσε την εταιρεία «Provil» το 1993, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε από τους Χρήστο και Νικόλαο Βογιάννου, μετά το τέλος του Ά Παγκόσμιου Πολέμου, στην Αγριανή Σερρών. Οι τελευταίοι είχαν ασχοληθεί με το εμπόριο τροφίμων που παράγονταν στον τόπο τους. Η δεύτερη γενιά, με τους Βασίλειο και Θεόδωρο στο τιμόνι, συνέχισε την ενασχόληση με την γαστρονομία, με ένα εστιατόριο – μεζεδοπωλείο στο Γάζωρο Σερρών που λειτούργησε για πάνω από 40 έτη.
Σήμερα, η τρίτη γενιά πλέον, δραστηριοποιείται στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων, αρχικά έχοντας καταπιαστεί με το εμπόριο γαστρονομικών προϊόντων μέσω εισαγωγών και πλέον ως μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές βιομηχανίες, που παράγει προϊόντα που όχι μόνο διανέμονται στην Ελλάδα, αλλά εξάγονται και σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο. Προϊόντα που απευθύνονται αφενός στη μαζική εστίαση και στα κρεοπωλεία, αλλά και στην καθημερινή κουζίνα ενός νοικοκυριού.

Εγκαταστάσεις κι όραμα

Με εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, έκτασης 17.000 τ.μ., όπου γίνεται η παραγωγή η αποθήκευση και η διακίνηση των προϊόντων της κι ένα υποκατάστημα στην Αθήνα, η «Provil», χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, παράγει προϊόντα σε μορφή σκόνης, προϊόντα σε υγρή μορφή και μπαχαρικά κρυογονικής άλεσης σε ατμόσφαιρα υγρού αζώτου. Για την παραγωγή τους συνεργάζεται με Επιστημονικούς Φορείς, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας, στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμένο με υλικοτεχνική υποδομή αιχμής, δοκιμάζει συνεχώς νέες πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας αναβαθμισμένες πιλοτικές μεθόδους παραγωγής, ενώ οι πιστοποιήσεις υψηλού κύρους, διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή και των αποθήκευση των προϊόντων.
Καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, το επενδυτικό της πλάνο προβλέπει την επέκταση της παραγωγής και του τμήματος έρευνας κι ανάπτυξης. Οι εξαγωγές είναι ο 5ος βασικός πυλώνας στον τομέα της ανάπτυξης, ενώ η εταιρεία συμμετέχει κάθε χρόνο στις σημαντικότερες κλαδικές εκθέσεις διεθνώς, αναδεικνύοντας τη μεσογειακή και την ελληνική γαστρονομία σε επαγγελματίες κάθε αγοράς και περιοχής, μέσα από δεκάδες νέα προϊόντα, που σχεδιάζει και λανσάρει κάθε χρόνο ακολουθώντας τις τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς.

Οι κατηγορίες προϊόντων

Mαρινάτες, καρυκεύματα, ζωμοί, σούπες, σάλτσες, dressings, chutneys και dips, είναι μεταξύ των προϊόντων που έχουν κάνει γνωστή την «Provil» όλα αυτά τα χρόνια. Από το τσάτνεϋ τριαντάφυλλο – με πέταλα και μπαχαρικά – μέχρι το πέστο βασιλικού, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις κάθε είδους σάλτσες, τα προϊόντα της εταιρείας έρχονται ως σημαντικά μαγειρικά βοηθήματα σε κάθε κουζίνα, που «λύνουν τα χέρια» και συμβάλουν στην εξοικονόμηση χρόνου, κάθε είδους μάγειρα – επαγγελματία ή ερασιτέχνη.

Στα ράφια όλων των μεγάλων super markets και σε πολλά άλλα καταστήματα, βρίσκει κανείς επιλεγμένους κάθε φορά κωδικούς, μεταξύ αυτών και προϊόντα delicatessen επιδόρπια κι επιλεγμένες γεμίσεις.
Από τα πρώτα της κιόλας βήματα η εταιρεία βρέθηκε δίπλα στον κρεοπώλη, οδηγώντας την αγορά των παρασκευασμάτων κρέατος, στο σημερινό «σύγχρονο κρεοπωλείο» και σε προϊόντα ιδανικά για εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα, πάντοτε με ποιότητα και αξιοπιστία. Η εταιρία διοργανώνει κάθε χρόνο πλήθος από εκπαιδεύσεις και σεμινάρια προσανατολισμένα στον κλάδο με στόχο την κατάρτιση των επαγγελματιών του χώρου, στην εφαρμογή των προϊόντων της εταιρείας στη δουλειά τους.

Κάθε προϊόν της «Provil», αντικατοπτρίζει έναν μοναδικό συνδυασμό γαστρονομικού πολιτισμού, κληρονομιάς κι αξιοπιστίας, προκύπτει μέσω ομαδικής δουλειάς, εκπαίδευσης των εργαζομένων, σεβασμό στην υγεία και το περιβάλλον κι εμμονή στην υψηλή ποιότητα.
Ως προς το βασικό κομμάτι της Γαστρονομίας, αυτό της επαγγελματικής εστίασης – είτε αφορά εστιατόρια, είτε καντίνες δρόμου και κάθε χώρου όπου «μπαίνει τσουκάλι επάνω στη φωτιά», η εταιρεία περνά τη δική της φιλοσοφία περί ελληνικής διατροφής, με προτάσεις και λύσεις, που στοχεύουν στη βελτίωση του γευστικού αποτελέσματος.

Το «Cook at Home», τέλος, το νέο «παιδί» της «Provi», απευθύνεται στην Ελληνίδα και στον Έλληνα που μαγειρεύουν σπίτι, θέλουν να απολαύσουν τη μαγειρική συνειδητά κι αφορά προτάσεις, που διευκολύνουν τη ζωή τους. Είτε αφορά σε μοσχάρι κοκκινιστό, είτε σε συνταγές βασισμένες σε κοτόπουλο μέσα σε ένα μπουκαλάκι βρίσκονται όλα τα συστατικά για να προετοιμάσουν καθημερινά γεύμα υψηλών προδιαγραφών. Το αποτέλεσμα είναι η σταθερότητα στη γεύση και η εξασφάλιση φυσικών προϊόντων της ελληνικής υπαίθρου, από τη ντομάτα Μακεδονίας και τη ντόπια ρίγανη, μέχρι το κρητικό ελαιόλαδο.

Προσεχώς, στις έξι ήδη υπάρχουσες σάλτσες του «Cook At Home», θα έρθουν να προστεθούν τέσσερις νέες.


Πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας

Η αξιοπιστία, η δημιουργικότητα, η αποδοτικότητα και η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, δίνουν στην «Provil» προβάδισμα υπεροχής και καθολικής αναγνώρισης από τους πελάτες της, για περισσότερα από 25 χρόνια.
Επιδίωξη των ανθρώπων της, να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής και μεσογειακής γαστριμαργικής κουλτούρας και να συστήσουν στους συνεργάτες τους σε παγκόσμιο επίπεδο, τον ελληνικό διατροφικό πολιτισμό.