Βρίσκεστε στην καρδιά μιας συναρπαστικής πόλης, πάνω σε έναν από τους αρχαίους κρυμμένους τόπους της. Μια ξεχωριστή εμπειρία 5 αστέρων είναι στη διάθεσή σας κι ένα περιβάλλον καθαρής μίνιμαλ πολυτέλειας γύρω σας. Σε αυτό το σταυροδρόμι κόσμων και εποχών, όλοι οι δρόμοι είναι δικοί σας.

Το ξενοδοχείο S Hotel Boutique βρίσκεται στην κεντρική γειτονιά της Πλατείας Ελευθερίας, στην ήσυχη οδό Καλαποθάκη σε ένα σύγχρονο οκταόροφο κτίριο, με είκοσι επτά ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, που οικοδομήθηκε πάνω από το νότιο παραλιακό οχυρωματικό τείχος της πόλης. Το μνημείο αποκαλύφθηκε κατά την ανέγερση του ξενοδοχείου, συντηρήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και σήμερα, εκτίθεται δημόσια στο κοινό.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα, χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. μέχρι τα τέλη της Οθωμανικής κυριαρχίας. Απομεινάρια από την παλαιοχριστιανική εποχή, ρωμαϊκές ανακατασκευές, μια μικρή Βασιλική εκκλησία αγνώστου ταυτότητας, αρχαίες οχυρώσεις, τάφοι και ένα εξελιγμένο πλέγμα αγωγών, αφηγούνται ιστορίες πολιορκίας, ακμής, πίστης και ακατάβλητης δύναμης, από τις πειρατικές λεηλασίες των Σαρακηνών μέχρι το γκρέμισμα του θαλάσσιου τείχους και το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης προς τη θάλασσα, μεταξύ 1869 έως 1873.

Ένα γυάλινο δάπεδο στο ισόγειο του S Hotel Boutique, που εκτείνεται από την προαύλια είσοδο και τον υπαίθριο χώρο, επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν τα ευρήματα, που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. μέχρι τα τέλη της Οθωμανικής κυριαρχίας.