Rock bars στη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα πολύ καλά, υπάρχουν σε όλη την πόλη. Yπάρχει, ωστόσο, μία γειτονιά στο κέντρο, όπου βρίσκει κανείς πολλά συγκεντρωμένα. Mία οδός που λες και είναι αφιερωμένη στη rock μουσική σε κάθε της έκφανση κι αυτή δεν είναι άλλη από την οδό Αίγυπτου, στα Λαδάδικα, όπου έχει «ριζώσει», από το 2016 και το «Stones Rock Bar».

Άξιος εκπρόσωπος του συγκεκριμένου είδους μουσικής και διασκέδασης, το συγκεκριμένο bar αποτελεί καθημερινό προορισμό και στέκι, για όλες σχεδόν τις ηλικίες. Άραγε, έχει ηλικία η rock; Άλλωστε, όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες λένε: «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη μεγάλη rock οικογένειά» τους.

Το «Stones Rock Bar» πρωτοάνοιξε το 1995 στη Σκύδρα, το 2004 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Παύλου Μελά και το 2016 στα Λαδάδικα, όπου και λειτουργεί έκτοτε.

Η «συνταγή της επιτυχίας»

Μία είναι η φιλοσοφία εδώ: αυτή της rock μουσικής, σε όλο της το φάσμα: από τα πιο κλασσικά ακούσματα, από classic rock, oldies, rock ‘n’ roll, hard, metal μέχρι σύγχρονη, εναλλακτική,indie, new wave και punk. Καλλιτέχνες των οποίων η μουσική μπορεί να μην «ταιριάζει» στις παραπάνω κατηγορίες, ταιριάζει, όμως, η φιλοσοφία τους: ο Bob Marley, ο James Brown και πολλοί άλλοι «θρύλοι» έχουν, επίσης, τη θέση τους εδώ.

Από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τα χαράματα, καθημερινά, θα ακούσουμε από Beatles μέχρι Radiohead και από Rolling Stones μέχρι Motorhead και γενικά κάθε είδους ελαφριάς ή βαριάς rock, επιλογές που ικανοποιούν κάθε γούστο.

Όχι τυχαία, θα βρούμε εδώ κι όλες τις ηλικίες, από φοιτητές μέχρι θαμώνες αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας και πολλούς «rock» επισκέπτες της πόλης, από άλλες περιοχές της Ελλάδας ή το εξωτερικό, που βρίσκουν στο «Stones Rock Bar» – ένα κλασσικό rock bar, πλήρως ανακαινισμένο – το ιδανικό σημείο διασκέδασης.

Η «συνταγή» της επιτυχίας, επίσης κλασική κι εγγυημένη: ενημερωμένη κάβα ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς, μεγάλη γκάμα από cocktails κι άφθονες μπύρες. Πέρα από τις εμφιαλωμένες θα βρούμε και πέντε διαφορετικές κάνουλες. Live βραδιές, hard rock πάρτυ και φυσικά φιλικά πρόσωπα κι άψογη εξυπηρέτηση είναι ο τρόπος με τον οποίο το «Stones», «υφαίνει το πέπλο της rock μουσικής, που καλύπτει τις βραδιές μας», στην ιστορική περιοχή των Λαδάδικων.

Βραδιές ζωντανής rock, ποιοτικής μουσικής

Παράδοση εδώ αποτελούν οι βραδιές με ζωντανή μουσική κάθε Τρίτη, με καλλιτέχνες τόσο από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο κι από άλλες πόλεις, αλλά κι από το εξωτερικό. Από εδώ έχουν περάσει αγαπημένοι εκπρόσωποι της ελληνικής και διεθνής rock μουσικής, όπως ο Δημήτρης Πουλικάκος με τον Νίκο Σπυρόπουλο, επί ετών συνεργάτη του Παύλου Σιδηρόπουλου, ο Θάνος Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα, ο Νίκος Ντουνούσης των Blues Wire, ο πρώην μπασίστας των Iced Earth και συνεργάτης του Blaze Bayley, Luke Appleton, οι Skyclad και πολλοί άλλοι.

Για τους φίλους του είδους, ο rock ήχος και η ποιοτική μουσική στο σύνολό της αποτελούν μία «πυξίδα», η οποία αναμφισβήτητα δείχνει προς το «Stones Rock Bar», ως έναν από τους βασικούς αντίστοιχους προορισμούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εδώ νιώθει, κάνεις, σαν στο σπίτι του κι εύκολα εντάσσεται στη μεγάλη οικογένεια, που έχει δημιουργηθεί εδώ και 20 χρόνια. Ροκ διάθεση, ανεβαστικό κλίμα και καλή παρέα, εγγυώνται μία τέλεια έξοδο. Το έχει, άλλωστε, πει κι ο John Lennon. Παραφράζοντας; Ο χρόνος που απολαμβάνει κανείς χαραμίζοντας τον, δεν είναι ποτέ χαμένος χρόνος.

Βγαίνοντας από το χώρο, ο rock απόηχος δεν σταματά. Ενώνεται με τους αντίστοιχους των γύρω καταστημάτων, που εδώ και χρόνια λειτουργούν συλλογικά, με κοινά events – όπως το φεστιβάλ μπύρας. Δεν αποκαλούν τυχαία, την οδό Αιγύπτου, τον πιο rock δρόμο της πόλης! Και το «Stones Rock Bar» είναι, σίγουρα, ένα από τα πιο πετυχημένα νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιφέρειας.