Η πορεία της εταιρείας Vardas στον χώρο της ένδυσης ξεκινά το 1939. Σε μια εποχή που ο κόσμος αγόραζε ενδύματα κατά παραγγελία, η εταιρεία Vardas, καθιέρωσε το prêt-a-porter, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου 44. Επρόκειτο για μια εξαιρετική στιγμή για την ανδρική ένδυση, καθώς σκιαγράφησε την άνοδο του κοστουμιού ως τρόπο ντυσίματος και το μοντέρνας και καθαρής αισθητικής design.
Το 1961 η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της εργοστάσιο γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων κατασκευάζοντας 450 τεμάχια την ημέρα. Μία δεκαετία αργότερα, η διαχείριση περνάει στη δεύτερη γενιά της οικογένειας Βάρδα και ξεκινάει να εξάγει ενδύματα σε όλη την Ευρώπη.
Η σταθερή της πορεία την έχει πλέον καθιερώσει στην αγορά, ως ένα από τα ισχυρά ονόματα στον χώρο της μόδας στην Ελλάδα, καθώς προσφέρει στους πελάτες της ενδύματα υψηλής ραπτικής, ραμμένα σε luxury υφάσματα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το δίκτυο των φυσικών της καταστημάτων
Έχοντας πλέον ισχυρό όνομα, συνάπτει συμφωνίες για την εκπροσώπηση διεθνών brands όπως Daniel Hechter, Trussardi, Balmain, Calvin Klein, Ted Lapidus, Louis Feraud, Mc Gregor, Lanvin , Brioni και Harmont and Blaine, ενώ το 2001 με την νέα επέκταση του δικτύου αριθμεί πλέον 54 καταστήματα με συλλογές ρούχων VARDAS, BCBGMAXAZRIA, CANALI, CALVIN KLEIN, TIE RACK και MANSETA.


Η νέα εποχή

Από το 2014 και έπειτα, η εταιρεία διοικείται από τη δεύτερη και τρίτη γενιά της οικογένειας Βάρδα, συμπληρώνοντας 83 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, εμμένοντας πιστά στην κομψότητα και την σωστή σχέση ποιότητας και τιμής. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία Vardas άνοιξε και το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.vardas.gr, επενδύοντας έμπρακτα στο μέλλον της πώλησης.

Έως και σήμερα, όραμα και στρατηγική της εταιρείας παραμένει η προσφορά της διαχρονικής ποιότητας και του υψηλού design ρούχων της και η διατήρηση των σχέσεων εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τους πελατών της, που αποτελούν τη συνεχή της έμπνευση.

Στους χώρους των καταστημάτων Vardas θα αισθανθείτε άνετα και σίγουρα θα βρείτε συλλογές που σας εκφράζουν, σας ανεβάζουν τη διάθεση και είναι πάντα σύμφωνες με τις τάσεις της κάθε εποχής, κάνοντας το shopping μια ευχάριστη εμπειρία σε ένα μοντέρνο και φιλόξενο περιβάλλον.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Παράλληλα με την αγάπη της για τη μόδα, στόχος της εταιρείας Vardas είναι να συμμετέχει σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων θεσμών. Πιο συγκεκριμένα, έχουν επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο, στον σημαντικότερο θησαυρό μας, τα παιδιά, στηρίζοντας μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Ελλάδα όπως η Hopegenesis και ο ΔΕΣΜΟΣ, προκειμένου να μπορέσουν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.


Dress Well, Feel Good, Live Passionately ή αλλιώς, να ντύνεσαι καλά, να νιώθεις όμορφα και να ζεις με πάθος – αυτό είναι το μυστικό που, όπως μας λένε οι άνθρωποι της εταιρείας Vardas, τους δίδαξε το υπέροχο ταξίδι τους από το 1939 μέχρι σήμερα.