Βασιλέως Ηρακλείου, Λουλουδάδικα, η ιστορική Στοά Μοδιάνο και κάπου εκεί, ένα από τα πιο παλιά και γνωστά στέκια της περιοχής: τα «Βομβίδια».

Ανοιχτά σταθερά από το 1982, στέκι ανά καιρούς για κάθε είδους θαμώνες, από κατοίκους της περιοχής, μέχρι κάθε «ψαγμένο» επισκέπτη της πόλης, το αγαπημένο αυτό μαγαζάκι έχει γίνει διάσημο για πάνω από έναν λόγους, όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχικά για τα ξεχωριστά του σουτζουκάκια, που βάπτισε «βομβίδια» ένας πελάτης από τα πρώτα χρόνια ήδη λειτουργίας του καταστήματος, μέχρι τις χειροποίητες αλοιφές του, που συνοδεύουν γευστικά, ότι παραγγείλεις. Και το κατάστημα, συνεχίζει να εξελίσσεται.

Τα «Βομβίδια», δεν λέγονταν έτσι εξ’ αρχής. Όταν πρωτοάνοιξαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ήταν ένα μικρό μαγαζάκι, ανώνυμο κυριολεκτικά, που μάζευε ωστόσο πολύ κόσμο καθημερινά, θαμώνες που γίνονταν όλοι μία παρέα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στο μικρό στενό της Βασιλέως Ηρακλείου, με τις μυρωδιές από τα προϊόντα της παραδιπλανής αγοράς Μοδιάνο, να φτάνουν μέχρι τα τραπέζια τους.

Σπεσιαλιτέ τότε ήταν τα σουτζουκάκια τους, βασισμένα σε πολίτικη συνταγή, συνοδείας μπούκοβου και στα τραπέζια τα κρεατικά έβγαιναν μόνο με τομάτα, φέτα και κρεμμύδι.

Ήταν το ιδιαίτερο σχήμα που είχαν τα σουτζουκάκια τους, που ενέπνευσε κάπου μέσα στο 1983 έναν πελάτη, ο οποίος και τα αποκάλεσε «βομβίδια», αποτελώντας το … «νονό» του έκτοτε ονόματος του καταστήματος, που το έκανε πασίγνωστο σε όλη την πόλη κι όχι μόνο.

Έχοντας περάσει, το 2001, στα χέρια της δεύτερης γενιάς ιδιοκτητών και από το 2012 σε αυτά της τρίτης, το αρχικά μικρό μαγαζάκι μεγάλωσε σε μενού και χώρο κι αποτελεί πλέον ένα εστιατόριο, όπου μπορείς να απολαύσεις, εκτός από τα κλασσικά κι αναντικατάστατα «βομβίδια» και τα υπόλοιπα κρέατα του καταλόγου, μία σειρά από γεύσεις που συμπληρώνουν τη γευστική σου παλέτα.

Στο μενού θα βρεις, πλέον, πανσέτα, σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, λαχταριστές μπριζόλες και χωριάτικα λουκάνικα, προτάσεις κρεατικών σε σάντουιτς και σε μερίδες, που μπορείς να απολαύσεις επί τόπου ή να πάρεις μαζί σου, σε take away.

Οι σαλάτες, οι αλοιφές και τα τυριά έχουν πληθύνει, ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι επιλογές σου σε τυριά στη σχάρα, ενώ σε λίγο καιρό, από το ερχόμενο φθινόπωρο, οι άνθρωποί του επιφυλάσσονται για μοσχαρίσιο ντονέρ και σούβλες κι εσύ θα έχεις δύο επιπλέον λόγους, να περάσεις τουλάχιστον μία βόλτα.

Χωρίς ανάγκη για κράτηση, αφού το σημείο είναι, κυριολεκτικά, περατζάδα και πάντα φιλόξενο κι ανοιχτό, για πελάτες και περαστικούς!

Tip 1: Όλα τα πιάτα του μενού, μπορείς να τα παραγγείλεις και μέσω E-food.

Tip 2: Τα «Βομβίδια» είναι από τα κλασσικά σημεία στην πόλη, όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός κάθε Τσικνοπέμπτη.