Μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μάς φέρνει κοντά σε ένα μαγαζί οπτικών που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον. Τα «Οπτικά Ζάννης» διακρίνονται όχι μόνο για την ποικιλία γυαλιών οράσεως και ηλίου που διαθέτουν αλλά και για την άμεση, ευγενική εξυπηρέτηση που προσφέρουν. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει το κατάστημα είναι η πολύχρονη ιστορία και παρουσία του στην πόλη.
Πριν από 30 ολόκληρα χρόνια, ο Δημήτρης Ζάννης, χάραξε τη δική του πορεία πηγαίνοντας στην Αυστρία για να σπουδάσει οπτικός. Στη συνέχεια έκανε masterστην οπτομετρία και γύρισε πίσω στην πατρίδα του για να καινοτομήσει και να προσφέρει, σε μια εποχή όπου ο συνδυασμός της λιανικής πώλησης με την οπτομετρία και τη χαμηλή όραση ήταν κάθε άλλο παρά συνηθισμένος.

Αυθεντική αγάπη για τον μαγικό κόσμο των Οπτικών

Η αγάπη για το επάγγελμα, το ενδιαφέρον προς τον πελάτη και η πλήρης κάλυψη των πιο δύσκολων απαιτήσεων ήταν αρκετά για να καταστήσουν γρήγορα το κατάστημα το πιο δημοφιλές της Θεσσαλονίκης. Στο πέρασμα του χρόνου, το μικρό μαγαζί στην Αριστοτέλους τριπλασιάστηκε. Το πελατολόγιο που δημιουργούσε από «στόμα σε στόμα», αυξήθηκε καθοριστικά.
Με επιστημοσύνη, αμείωτη προσοχή στην ξεχωριστή ανάγκη του κάθε πελάτη και αγάπη για τη λεπτομερή δουλειά, ο κος Ζάννης ανέδειξε το κατάστημα σε σημείο αναφοράς για την αγορά γυαλιών ηλίου, γυαλιών οράσεων, σκελετών και φακών επαφής, κερδίζοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Όπως μας λέει ο ίδιος, «η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς είναι να βλέπουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται να φεύγουν με μεγάλο χαμόγελο και να ξανάρχονται με ακόμα μεγαλύτερο. Εκεί νιώθεις ότι έχει δώσει πραγματικά λύση στην ανάγκη του άλλου, ότι έχεις συμβάλλει στην ποιότητα ζωής του».

Η διαρκής και μακροχρόνια συνεργασία του καταστήματος με τα μεγαλύτερα brand names του κλάδου του δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα, καθώς και την ευχέρεια να προσφέρει τεράστια ποικιλία στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας, η Εύα, κόρη του Δημήτρη, ξεκίνησε ήδη τις σπουδές της στην οπτομετρία, στη Βιέννη και είναι έτοιμη να κάνει την είσοδό της στην οικογενειακή επιχείρηση, προσφέροντας μια φρέσκια ματιά, όρεξη και καινοτομία, στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν και ως προσωπικότητα

Κάπως έτσι, τα «Οπτικά Ζάννης» σκοπεύουν να παραμείνουν ως ένας από τους πιο εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο των οπτικών, προσφέροντας ακόμα περισσότερα στο μέλλον και δικαιώνοντας την προτίμηση του κόσμου που τους εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια.