Το γυναικείο στήθος αποτελεί αντικείμενο λατρείας, διαχρονικό σύμβολο μητρότητας και θηλυκότητας μιας γυναίκας. Εκφράζει τη σεξουαλικότητα και τονίζει την αυτοπεποίθηση της.

H αυξητική επέμβαση των μαστών, αποτελεί μία από τις συχνότερα εκτελούμενες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Μεγαλώνει τον όγκο δίνοντας στο στήθος το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα . Απευθύνεται σε γυναίκες με μικρό στήθος ή σε όσες το στήθος τους έχει χάσει τον όγκο και το σχήμα του μετά από απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη ή με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης νεότερης γενιάς που δεν αναδιπλώνουν, είναι ελαστικά και έχουν την υφή που έχει και ένα φυσιολογικός μαστός. Δεν προκαλούν κάποια νόσο ούτε αυξάνουν την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του μαστού. Επίσης δεν επηρεάζουν τον θηλασμό.

Η επιλογή του μεγέθους είναι ένας συνδυασμός των επιθυμιών σας και της αντικειμενικής γνώμης του ιατρού ώστε οι μαστοί να είναι αρμονικοί σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Σημαντικές παράμετροι που καθορίζουν την επιλογή του μεγέθους είναι η προϋπάρχουσα ανατομία και το μέγεθος του στήθους σας, η ελαστικότητα του δέρματός σας και ο σωματότυπός σας.

Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από τον μυ ή κάτω από την περιτονία του. Η τελευταία τεχνική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, λόγω του φυσικού της αποτελέσματος, της αρμονικής εικόνας του μαστού. Οι χειρουργικές τομές είναι κρυμμένες σε ειδικά επιλεγμένες περιοχές ώστε να μην είναι εμφανείς και η τομή γίνεται στην υπομάστια πτυχή και έχει μήκος 4 εκατοστά περίπου. Εναλλακτικά γίνεται τομή στην θηλαία άλω.  

Η επιλογή της θέσης του ενθέματος εξαρτάται μεταξύ άλλων από τον τύπο του ενθέματος που χρησιμοποιείται, το μέγεθος του προϋπάρχοντος στήθους και το βαθμό της αύξησης που επιθυμείτε. Ο χρόνος παραμονής της ασθενούς στην κλινική είναι μία ημέρα. Η μετεγχειρητική της πορεία είναι ομαλή και επιστρέφει στις καθημερινές της ασχολίες άμεσα.

Η ασθενής μετά την επέμβαση αποκτά το στήθος που πάντα ήθελε και φυσικά την αυτοπεποίθησή της.