«Harley Bar». Το όνομά του, είναι συνυφασμένο με τη rock μουσική και κουλτούρα της Θεσσαλονίκης αφού, από τη δεκαετία του 2000 και μετά, αποτέλεσε ένα από πιο μεγάλα και γνωστά rock bars της πόλης, που μύησε αμέτρητους νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία θαμώνες, σε κάθε είδος της μοναδικής αυτής μουσικής, που σημασιοδοτεί έναν ολόκληρο τρόπο ζωής.
Κλασσικό rock, hard rock, blues κι αμέτρητες μουσικές βραδιές με γνωστούς καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου λειτούργησε ως μπαρ και ξεχωριστά ως live stage, από το 1997 έως και το 2012. Οι rock βραδιές συνεχίζουν στο «Harley», πλέον στους Νέους Επιβάτες – το κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του από το 2011 – όπου μπορούμε πλέον, πέρα από βραδιές rock, να απολαύσουμε και τον αντίστοιχο καφέ ή το ποτό μας, μία ανάσα από το κύμα, όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ένα μπορούμε να πούμε για το «Harley Bar» κι αυτό είναι ότι έχει αφήσει ιστορία. Άκουγες «Harley» και ήξερες τι ρεπερτόριο σε περίμενε. Rock ατμόσφαιρα, rock σε όλα, το μεγαλύτερο ίσως rock μπαρ στα Λαδάδικα, αποτέλεσε στέκι και σημείο συνάντησης για παρέες φοιτητών – ακόμη και μαθητών – χώρο όπου ξεκίνησαν νέες γνωριμίες, σχέσεις και συνεργασίες, που αναπτύχθηκαν – πρώτοι ίσως – έρωτες, που ανέδειξε την κουλτούρα της rock σε καθημερινή βάση, τόσο από το 1997 οπότε και πρωτοάνοιξε ερχόμενο από τη Σίβηρη της Χαλκιδικής – είχε πρωτοανοίξει εκεί το 1992 – όσο κι από το 2004 και μετά, οπότε κι άνοιξε το «δεύτερο» «Harley» στο κέντρο, καθαρά ως live stage, με αμέτρητες μπάντες από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, να έχουν περάσει από τη σκηνή του.

Άλλωστε, η επιχείρηση πρωτοπορούσε από την αρχή, από τότε που άνοιξε από τον πρώτο και μέχρι σήμερα μοναδικό ιδιοκτήτη της, Ευάγγελο Δήμου, όντας και ο πρώτος αντίστοιχος χώρος στην πόλη, όπου ό,τι άκουγε κανείς σε μουσική, το έβλεπε παράλληλα και σε video clio, που προβάλλονταν σε οθόνες ή φυσικά live.

Για καφέ, μπύρα, ποτό δίπλα στο κύμα

Από το 2011 το «Harley Βar» έχει «μετακομίσει», αυτή τη φορά στους Νέους Επιβάτες. «Like a Rolling Stone» κι αυτό, «κύλησε» μέχρι εκεί και βρήκε την καινούρια του στέγη, πολύ διαφορετική πλέον, μία ανάσα από το κύμα.

Εκεί οι σημερινοί νέοι λάτρεις της rock και πολλοί από τους παλιούς θαμώνες της Θεσσαλονίκης, που εξακολουθούν να μένουν πιστοί στα γούστα τους – 50άρηδες κι 60άρηδες πλέον αρκετοί – μπορούν να απολαύσουν τη διασκέδασή τους, ακόμη πιο ολοκληρωμένα.

Εδώ, πλέον, μπορούμε να βρεθούμε από νωρίς το πρωί για καφέ ή σοκολάτα με θέα στη θάλασσα – απέχει, κυριολεκτικά, δύο μέτρα από τα τραπέζια – από το απόγευμα για cocktails, το βράδυ για ποτό, για ελληνικές, βέλγικες, ισπανικές, αγγλικές και τσέχικες μπύρες, όλη τη διάρκεια της ημέρας αφού στον κατάλογο, βρίσκουμε πάνω από 40 κωδικούς σε βαρελίσιες κι εμφιαλωμένες μπύρες.

Για να συνοδέψουμε το ποτό μας σε διάφορες ώρες της ημέρας, υπάρχουν πολλοί μεζέδες για μπύρα, όπως λουκάνικα, σουβλάκια, σουτζουκάκια ή club sandwich.

… η rock συνεχίζεται

Το «Harley» στους Νέους Επιβάτες, παραμένει rock και είναι το ιδανικό σημείο για να ζήσουμε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές. Μελωδίες από τα πιο κλασσικά ακούσματα, όπως οι «Beatles», οι «Rolling Stones», οι «Pink Floyd», οι «Led Zeppelin» ακούγονται καθημερινά από τα ηχεία του, εμπλουτισμένες από blues, country και πιο pop ήχους, αλλά και κάποια πιο easy listening είδη, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και η διάθεση είναι πάντα οικεία, φιλική κι ανεβασμένη.

Μεγάλη ξύλινη μπάρα, ξύλινα σκαμπό, τραπέζια και βαρέλια για να μας περιμένει η δροσερή μπύρα μας και φυσικά η ανάλογη διακόσμηση, μας βάζουν στο mood με το που θα φτάσουμε.

Είναι ανοιχτό όλους τους μήνες του χρόνου, με τον πεζόδρομο ακριβώς απέναντι να δημιουργεί ακόμη πιο όμορφο περιβάλλον και κόσμο από όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλούς τουρίστες από όλον τον κόσμο, να καταφθάνουν μέχρι εδώ για να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ ή ποτό, συνοδεία της κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης, με live μουσική μία με δύο φορές το μήνα και τακτικά events – όπως βραδιές karaoke.

Το «Harley» είναι αυθεντικό, δεν αντιγράφει, αποφεύγει να συμβιβαστεί και γι’ αυτό και ξεχωρίζει. Όπως η rock.