Το «café Palermo» αποτελεί ένα από τα πλέον ιδιαίτερα καφέ-μπαρ της πόλης ήδη από το 2008, οπότε και πρωτοάνοιξε, στην οδό Αριστοτέλους. Ο ξεχωριστός εκείνος χώρος, με τα υπέροχα βίντατζ αντικείμενα, μεταφέρεται τον Μάιο του 2022 στο αναπλασμένο πλέον κομμάτι της Φιλικής Εταιρείας, με θέα στο Λευκό Πύργο

Στο εξωτερικό οι νεραντζιές του δρόμου πλαισιώνουν τα τραπέζια, ενώ εσωτερικά ο βίντατζ διάκοσμος συνεχίζει να το καθιστά έναν ιδιαίτερο χώρο στην πόλη, με ζεστή ατμόσφαιρα, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι ή με την παρέα μας, από το πρωί τον καφέ μας έως και το βράδυ το αγαπημένο μας ποτό.
Το «Palermo» είναι συνυφασμένο με την τέχνη, με τη μοναδικότητά των αντικειμένων που αποτελούσαν και αποτελούν τη διακόσμησή του, εξ’ού και πήρε το όνομά του από τον άλλοτε Πάνορμο – την αρχαία ελληνική ονομασία της ιταλικής πόλης Palermo- μία ελληνική αποικία με ένα ευρύ κράμα πολιτισμών, που αποτελούσε και αποτελεί σημαντική κοιτίδα Τέχνης.
To παλιό «Palermo», με ύφος άλλης εποχής, ήταν βίντατζ όχι μόνο ως προς τη διακόσμηση, αλλά κι ως προς το εκλεκτίστικο κτίριο που το φιλοξενούσε, με το πλακάκι εποχής, το ψηλό ταβάνι και την ίδια τη σκάλα, ακόμη, που οδηγούσε στο café.

Σύγχρονος αέρας με σημαντική «κληρονομιά»

To νέο Café «Palermo», πλέον στη Φιλικής Εταιρείας 3 και Ρωμανού 4, απόλυτα εναρμονισμένο με την εποχή, βρίσκεται σε μία από τις πιο πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές του κέντρου, μία περιοχή με μεγάλη ιστορία επίσης – αφού εδώ λειτούργησαν και λειτουργούν ακόμη, κάποια από τα παλιότερα και πιο φημισμένα café και bar της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με τα ίδια πλακάκια και την εντυπωσιακή, περίτεχνη σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο, που με τα φωτεινά, όμορφα χρώματά του, είναι πραγματικά φιλόξενος κι ευχάριστος.

Σε διάφορα σημεία του, παλιές ζυγαριές, γραμμόφωνα, μανεκέν, μια αμερικάνικη ταμειακή μηχανή, καθρέφτες και ρολόγια, κινηματογραφικές και φωτογραφικές μηχανές και κάθε είδους μικροαντικείμενα σε ξύλινες βιτρίνες, μία μπάρα με ψηλά σκαμπό, οι απλίκες που κοσμούν τους τοίχους, το ξύλινο παιδικό καρότσι, οι βιεννέζικες καρέκλες στα μαρμάρινα τραπέζια κι ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο βιτρό ακριβώς από πίσω, κάνουν το χώρο μοναδικό.

Μαζί με τη φιλοσοφία και τη διακόσμηση, όλα τα αντικείμενα της οποίας είναι ιδιωτικής συλλογής, ο καινούριος, ανανεωμένος, διαμπερής πλέον χώρος «κληρονόμησε», φυσικά και την άψογη εξυπηρέτηση από την ομάδα των ανθρώπων του.

Καφές, ποτό και προσεχώς σνακ

Καλοφτιαγμένος ζεστός ή κρύος καφές κι άλλα ροφήματα την ημέρα, προσεγμένα ποτά και κοκτέιλ το βράδυ με τον κατάλογο να ανανεώνεται μέσα στην άνοιξη, οπότε θα μπορούμε να δοκιμάσουμε και νέες γεύσεις, μεταξύ αυτών και διάφορα σνακ

Τραπέζια μέσα κι έξω με μουσική σε τόνους τζαζ

Το σημείο ιδανικό, ταιριάζει σε κάθε ηλικία.

Είτε καθίσει κανείς μέσα, είτε στα τραπέζια έξω η εμπειρία θα είναι ξεχωριστή, με τζαζ, ρετρό, funky, swing, soul κι όχι μόνο ήχους καθημερινά, αλλά και DJ set από Τετάρτη έως Κυριακή βράδυ.

Το μαγαζί είναι pet friendly, καθώς μάλιστα κάπου ανάμεσα στα τραπέζια και τις καρέκλες τριγυρνά η γάτα του μαγαζιού, που ακούει στο όνομα Τεκίλα. Αν είστε οι επίλεκτοί της, ίσως γίνει μέλος της παρέας σας.

Tip: Το «Palermo» παραμένει ανοιχτό όλη την εβδομάδα, από τις 10.00 έως τις 02.00.