Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει το 1902 όταν ο προπάππους της οικογένειας, από τις 40 Εκκλησίες (Ανατολική Θράκη) ασχολείται με την χρυσοχοΐα-ωρολογοποιΐα, στην Αμερική, στην Κωνσταντινούπολη και ακολούθως εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη.
Ο μεγαλύτερος γιος του, Αθανάσιος Βιλδιρίδης από 13 ετών, μαθαίνει την τέχνη της χρυσοχοΐας δίπλα του και το 1931 ανοίγει το οικογενειακό κατάστημα στην Βενιζέλου 39 (στο Μπεζεστένι).

Το όνομα του Αθανάσιου Βιλδιρίδη συνδέθηκε με την ποιότητα, αξιοπιστία και την τελειότητα της κατασκευής κοσμημάτων. Στα 97 του χρόνια αποσύρθηκε από τον χώρο, αφού προηγουμένως του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του μεγαλύτερου εν ενεργεία χρυσοχόου στην Ελλάδα.

Η νέα εποχή

Η μικρότερη κόρη του, Βιργινία Βιλδιρίδη, οικονομολόγος στο επάγγελμα, παντρεύτηκε τον επίσης οικονομολόγο, Βασίλη Μπασιούδη, ο οποίος έμαθε την τέχνη της πατροπαράδοτης χρυσοχοΐας και αδαμαντοδεσίας δίπλα στον πεθερό του Αθανάσιο Βιλδιρίδη από το 1971. Στη συνέχεια, σπούδασε στην Αγγλία γεμμολογία (FGΑ) και διαμαντολογία (DGA) και στην Αμερική διαμαντολογία (GIA).
Δουλεύοντας σκληρά και οι δύο, κατάφεραν να συνδέσουν τις παραδοσιακές μεθόδους με τη σύγχρονη παγκόσμια αντίληψη στον χώρο της χρυσοχοΐας. Με τις γνώσεις, την εμπειρία τους και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν αποκτήσει με τους πελάτες τους, επιτυγχάνουν την ίδρυση το 1997 της εταιρείας με διακριτικό τίτλο «Βιργινία Βιλδιρίδη» κοσμήματα από το 1902. Κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον κόσμο της υψηλής χρυσοχοΐας και των πολύτιμων λίθων, με το πάθος και την αγάπη τους για το κόσμημα να περνάει πλέον στην μικρή τους κόρη Θάνη Βιλδιρίδου -Μπασιούδη (4η γενιά).

Η Θάνη Βιλδιρίδου – Μπασιούδη φεύγει στην Αμερική όπου σπουδάζει Σχέδιο, Κατασκευή Κοσμημάτων, Αδαμαντοδεσία (GIA) και στο Βέλγιο Εκτιμητής Διαμαντιών (HRD). Επιστρέφοντας από τις σπουδές, με τις γνώσεις που αποκτά, την σκληρή δουλειά και τους σωστούς συνεργάτες, κατορθώνει σε λίγα χρόνια να κερδίσει την αποδοχή και τον σεβασμό των πελατών, δημιουργώντας ένα πολύ μοντέρνο κατάστημα και εργαστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία

Η φιλοσοφία του καταστήματος είναι η στιλιστική εξέλιξη, η δημιουργικότητα και το πάθος, ώστε να υλοποιούνται τα όνειρα του κάθε πελάτη και πάντα στα οικονομικά όρια που έχει θέσει ο πελάτης.
Στο κατάστημα «Βιργινία Βιλδιρίδη» μπορούμε να βρούμε κοσμήματα για κάθε περίσταση – ό,τι αφορά τον έρωτα, τον γάμο, τη γέννηση και τη βάπτιση, δηλαδή κοσμήματα για όλα τα στάδια της ανθρώπινης ζωής.
Η ευγένεια, η ανθρώπινη και φιλική αντιμετώπιση και η εμπιστοσύνη, είναι ο μαγικός συνδυασμός που κάνει το κατάστημα να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο. Ένα κατάστημα-ορόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που έχει κρατήσει τα standards του και προσφέρει διαχρονικά κοσμήματα υψηλών προδιαγραφών.

Ο δεύτερος όροφος, περιλαμβάνει αντικείμενα για σπίτι, γραφείο, επαγγελματικά δώρα και αντικείμενα για γάμο, γέννηση, βάπτιση.